Fortsätter nu med det fjärde långtidsspelet inför den kommande säsongen i Allsvenskan 2014. Den här gången en spelarspecial som handlar om vem av dessa två spelare som gör flest mål. Båda är tillhörande klubbar från Västkusten stannade på samma antal baljor förra året, men tror den nästan tio år yngre spelaren rycker ifrån i år. Spelas med en tyngre insats.

  • Match: Robin Söder vs Lasse Nilsson
  • Spel: Robin Söder 
  • Odds: 1,85 @ unibet
  • Insats: 7/10 
  • Spelstopp: 30/3, 14:00

Detta objekt handlar alltså om vilken spelare av Söder och Nilsson som producerar flest mål i Allsvenskan 2014. Känner mig tämligen övertygad om att den förstnämnda kliver förbi Elfsborgsspelaren i den här statistiken. Söder har, för att vara 23 år, en lång karriär bakom sig. Det började i väldigt tidig ålder när han var med och kvalade till Champions League för Göteborg, och lyckades även göra bra i från sig i dessa matcher. Därefter väntade det uppdrag i U21-EM här hemma i Sverige, en turnering som skulle få karriärshotande konsekvenser för forwarden. Det var nämligen då skadeproblemen fick sin start med ett korsband som hoppade av och därefter har det tillkommit andra bekymmer. Förra säsongen var den första sedan det tidiga genombrottet som anfallaren åter visade upp sina kvalitéer. Då blev det nio mål och förutsättningarna för att den skörden blir högre i år anser jag vara goda.

Som bekant har Tobias Hysén lämnat klubben och ersättaren är Malick Mané, som genom sin statistik i Norge talat om att det är mer en framspelare. I Göteborg anno 2014 är det Robin Söder som är den givna anfallaren och är den som ska vara lagets målgörare. I fjol blev det 19 matcher från start och det är en pott som kommer vara högre denna säsong. Dessutom, utan Hysén i laget, finns det nu utrymme att ta mer plats och en del av de mål som fjolårets lagkapten stod för kommer troligen att falla över på Robin istället. Skulle bli förvånad om 23-åringen inte når upp till tvåsiffrigt antal mål.

Robin Söder Lasse Nilsson

Den andra parten i detta spel är alltså Lasse Nilsson i Elfsborg. 32-åringen har nu varit i Allsvenskan under lång tid och har under dessa år varit en stabil och pålitlig målskytt. I fjol blev det lika många kassar som Robin Söder (nio mål). Tror dock inte Nilsson når upp till samma antal i år. Dels med tanke på den rådande anfallssituationen hos Elfsborg, och på grund av att han börjar komma upp till åren. Alldeles nyligen har det presenterats att Viktor Prodell är klar för Boråsklubben, till en början endast som lån från Mechelen. Det betyder att förra Åtvidabergspelaren och Mikael Beckman som man värvade så sent som i somras kommer anses som det givna anfallsparet.

Nilsson har nu kommit några år över trettiosträcket vilket för en anfallare är en känslig ålder. Förra säsongen präglades dessutom av en del skador och risken är stor att de bekymmerna fortsätter i år. Nej, med tanke på att speltiden kommer bli betydligt mindre kommande säsong så har jag svårt att se Nilsson komma upp i samma skörd som i fjol. Känslan är dessutom att Robin Söder kommer att utöka och hamna på 12-14 mål vilket får mig väldigt övertygad gällande detta spels möjligheter att bli ett vinnande sådant.

                                                                                                          

Spelar på att Robin Söder, Göteborg, levererar fler antal mål än Lasse Nilsson, Elfsborg, kommande säsong i Allsvenskan 2014. Det är Unibetsom erbjuder detta odds och hittas under Sverige -> Allsvenskan -> Spelarspecial. Insaten är 7/10 units!

/Mikel