Det börjar på allvar närma sig start utav Allsvenskan 2015, och så intressant våran serie ser ut! Det har tillkommit en hel del sköna namn som gör att suget efter premiären är oerhört stort. Naturligtvis hittar vi seriens stora favoriter i de regerande mästarna, och det är också därifrån vi hittar huvudprofilen i detta spel som gäller vem som står för flest målgivande passningar.

  • Spel: Flest målgivande passningar
  • Vinnare: Magnus Wolff Eikrem 
  • Odds: 10,00 @ Unibet
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 4/4, 15:00

I fjol lyckades Malmö med den väldigt unika bedriften att försvara sin allsvenska titel, och nu är det en spännande säsong som står dörren. Ett tredje SM-guld på rad hade varit sensationellt och definitivt en stor käftsmäll för konkurrenterna som då hamnat flera steg efter. Men sedan förra säsongens pokal inhämtades har det varit stor rotation i spelartruppen. Det har försvunnit meriterande spelare, men desto intressantare spelare har anlänt. Något som dock är självklart är att det vid stora förändringar uppstår en hel del frågetecken. De flesta nyförvärven kommer med misslyckade utlandskarriärer bakom sig, och vem vet om de kommer upp till den nivå klubben förväntar sig?

En av dessa profiler är norrmannen Magnus Eikrem. Den 24-åriga mittfältaren kommer närmast ifrån Cardiff där han hade inte någon vidare sejour. Endast nio framträdande för den walesiska klubben. Klubbadressen dessförinnan var holländska Heerenveen som accepterade ett bud runt 30 miljoner redan efter ett halvår. På meritlistan hittar vi även två mästerskapstitlar i Tippeligan med Molde. Med tanke på åldern är detta en man som har hunnit med mycket under sin karriär, och får anses vara relativt rutinerad. Nu är Malmö klubbadressen där han ska få upp nytt hopp för karriären, och tror att detta kan bli en bra kombination.

Med stor sannolikhet är det ett mer flexibelt Malmö som vi kommer att få se under säsongen. Det har spelats mycket 4-3-3 i de sju matcherna man har avverkat såhär långt, och i den formationen har Eikrem en direkt huvudroll som central mittfältare och spelfördelare. Bara det att han har det oerhört imponerande facit med sex mål och lika många assist på sju matcher säger en del om att han kommer att vara inblandad i det mesta som händer i offensiv väg. Jag såg lagets samtliga matcher under gruppspelet i Svenska Cupen, och blev oerhört imponerad av denna herre. Det är väldigt tydligt att han besitter kvalité som sätter sig över i princip alla i Allsvenskan.

Enligt oddsen är den största konkurrenten lagkamraten Markus Rosenberg som jag dock inte tror kommer bidra speciellt mycket i den här potten. Ordet rotation kommer vara ett ännu större ledord denna säsong, och där är lagkaptenen en spelare som infaller i den kategorin. Framförallt så kommer hans position bli ännu mer framskjuten i och med ändringen av formation, och färre målgivande passningar bör vara ett resultat av det. Vidare har Nabil Bahoui som naturligtvis är en stor konkurrent om titeln, men då en utlandsflytt är tämligen trolig under sommaren vilket gör att han även faller bort. Från ytterbackspositonen i väst har vi Emil Salomonsson som i fjol hamnade högt upp på denna lista, och kan definitivt vara ett av hoten. Lika så gäller numera Norrköpingspelaren Niklas Bärkroth.

                                                                                                                                      

Unibet erbjuder oss 10,00x pengarna på detta spelet, vilket gör att detta känns som ett mycket intressant spel med gott om värde i sig. Som kanske den främsta offensiva figuren i Malmö som kommer att tillhöra truppen kommer Eikrem leverera en hel del poäng. Jag kastar in 2/1o units på detta objekt.

/Mikel