Spelbolagen har inlett processen med att skicka ut långtidsspel inför den kommande säsongen i Allsvenskan. Jag tycker mig ha funnit en hel del intressanta objekt, inleder här med ett spel på vinnare av assistligan där oddset på förra årets vinnare ligger alldeles för högt.

  • Spel: Magnus Eriksson vinna assistligan
  • Odds: 30,00 @ Unibet
  • Insats: 3/10
  • Liga: Allsvenskan
  • Spelstopp: 30/3

Oddset för detta spel har dessvärre sänkts till 15,00, vilket jag anser inte är speciellt spelvärt längre.

Inför förra säsongen återvände Magnus Eriksson hem till svensk fotboll och närmare bestämt till Malmö. Detta efter endast ett halvår som proffs i Belgien. Tiden i sin nya klubb inleddes på ett trögt sätt, men sakta men säkert började prestationerna att bli bättre och bättre. Under sommaren och hösten var anfallaren högst delaktig i det guld som skåningarna plockade hem. Eriksson noterades till slut för 25 poäng (11 mål + 14 assist) vilket innebar en hyfsat överlägsen seger i poängligan. Skörden av assist räckte även för en seger i assistligan och tycker att förutsättningarna för att den ska försvaras i år är goda.

Att inledningen av förra säsongen inte blev en lyckad sådan kan delvis förklaras med att han befann sig i en ny stad och i en ny klubb, men huvudanledningen tror jag var att anfallspartnern då hette Tokelo Rantie. Sydafrikanen var svår att samarbeta och hade inte sina styrkor i samspelet. Även om det blev bättre mot slutet av deras tid som ett anfallspar, kändes det som att Eriksson växte när han blev tilldelad en kollega som tänkte fotboll på samma sätt som honom själv. Under vintern har klubben värvat Markus Rosenberg, vilket innebär att det blir ännu en ny duo längst fram. Den här gången endast för det positiva då detta är ett par som kompletterar varandra på ett ypperligt vis, vilket förhoppningsvis kommer leda till att Erikssons vänsterfot står för än fler fina målpassningar.

Eriksson

Det är framför motståndarnas backlinje som är det område Eriksson behagar att operera i. Väldigt ofta får man se honom kliva ner och fördela bollen till yttermittfältare och naturligtvis även framåt till sin kollega. Med tanke på att Rosenberg är den spelartyp som är motsatsen, det vill säga att han har sina styrkor i djupled- och avslutsspelet får mig att tro att Malmö har ett ruskigt farligt vapen i denna duo.

Vid en blick på förra säsongens resultat i assistligan hittar vi en del spelare som av olika anledningar inte kommer att nå upp till samma facit. Vi har andra- och tredjeplacerade Stefan Izhizaki samt Martin Mutumba som lämnat Sverige för spel i USA respektive Turkiet. Vidare har vi Kristian Bergström och Mattias Lindström som båda är ett år äldre och väldigt tveksamt om någon av dessa herrar når samma nivå kommande säsong. Två starka konkurrenter till Eriksson är yttermittfältarna Nabil Bahoui samt Göteborgs Sam Larsson, men där oddsen ligger lägre.

                                                                                                        

Tycker att detta är spel som är extremt spelvärt. Eriksson plockade hem titeln förra säsongen och borde ha goda möjligheter att försvara densamma. Det har försvunnit spelare som de senaste åren hamnat högt upp i assistligan. Samtidigt som 23-åringen har en ny lekkamrat där framme som borde passa honom perfekt. En av seriens smartaste spelare som dessutom har en extremt känslig passningsfot ska lira ihop med en av de mest meriterade, Rosenberg, som under sina år som proffs visat att han är en supervass avslutare. Det ska vara en kombination som levererar i ett lag som kommer tillhöra toppen. Jag har extremt svårt att se varför oddset på Magnus Eriksson som vinnare av assistligan ligger så högt som 30,00x pengarna. Detta spelas med 3/10 units.

/Mikel