Fortsätter på den inslagna vägen med ytterligare ett tungviktsmöte som hämtas från UFC on Fox 13 som går av stapeln natten mot söndag. Huvudkortet inleds med en strid mellan två holländare där Alistair Overeem ska ta sig an Stefan Struve. Trots svaga resultat så anser jag nog att favoritskapet ska vara givet med ett antal frågetecken på motståndet av diverse skäl. Spelvärde på ”Demolition Man” som mycket väl kan få utdelning tidigt.

  • Match: Alistair Overeem – Stefan Struve
  • Spel 1: Overeem – rond 1
  • Spel 2: Fighten att avslutas mellan 00:00-00:59 i rond 1
  • Odds: 2,10 @ Expekt + 7,00 @ Unibet
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 02.15 14/12

En holländsk duell mellan två kombattanter som har mindre lyckade perioder bakom sig. För Alistair Overeems (37-14-(1)) del är dessa baserade på prestationerna. När han hämtades in till UFC var han en av de absolut mest meriterade slagskämparna utanför jätten på MMA-scenen men har nu sedan debuten mot Brock Lesnar, som han fullkomligt blåste över, gått 1-3. Stefan Struve (25-6) däremot, som faktiskt är hela 17 cm längre än sin motståndare som ser enorm ut, har inte fått chansen att visa upp sina färdigheter efter en rad motgångar. Sedan förlusten mot Mark Hunt för lite mer än 1,5 år sedan har han lidit av hjärtproblem och hans senaste match ställdes in bara någon timme innan efter att han hade drabbats av något som beskrevs som panikångest i omklädningsrummet.

Det finns ett uttryck för tungviktsklassen där man bland annat nämner att det är något stora män med små handskar. Bidragande till att matcherna i den här divisionen avslutas mer frekvent att jämföra med de lägre viktklasserna, något favoriten kan skriva under på. Alistair Overeem, som har plockat 30 av sina 37 segrar inom loppet av 5 minuter (en rond), är en ruskigt slipad striker. Han är pressad och i stort behov av en bra prestation medan Stefan Struve, vars 5 (samtliga via knockout) av 6 förluster har kommit till i den inledande ronden, kan vara något ringrostig med frågetecken hängandes över sig där det är omöjligt att sia om hur han mår och hur pass bekväm han är i den här positionen. Med en motståndare med dessa egenskaper på fötterna saknar man tid till en sk ”feeling out process”, att känna av och hitta rytmen, och trots de sviktande resultaten här i UFC så har Overeem, även i matcherna som har slutat med nederlag, lyckats sätta sin första attack ganska tidigt. Han skakade både Browne och nu senast Rothwell inom loppet av ett fåtal sekunder och jag ser det inte som någon större slump att en femtedel av hans vinster även har kommit till innan matchklockan har tickat upp mot en minut.


Två spel hämtas. Spelbolagen placerar sig runt 1,40 på att det här inte går förbi den inledande ronden (under 1,5 ronder) där Expekt sticker ut rejält (Unibet står i 1,70) på favoriten att avgå med segern inom de inledande 5 minuterna. Medelinsatsen (5/10 units hos Expekt) spelas på Alistair Overeem att avsluta matchen i den första ronden, spelar även minimum (1/10 units hos Unibet) på att det här tar slut inom loppet av en minut.

/Puyol