Gårdagen var sur och Kristianstad stannade på exakt 31 bollar när jag hade lirat över 31,5. Nya tag idag när vi får se ännu en rysarmatch mellan Alingsås och Ystad där Alingsås kan säkra finalspel vid vinst. Senast var det total utskåpning och Ystad hade inte speciellt mycket att komma med. Frånvaron av Lucas syntes men det hade förmodligen inte hjälpt. Nordicbet är oerhört generösa när det kommer till målskyttespel och jag hittar ett maxspel som bara ska sitta. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – Ystad IF HF
  • Spel: Emil Frend Öfors över 2,5
  • Odds: 1,70 @ nordicbet
  • Insats: 10/10 Units
  • Spelstopp: 18.10

Alingsås visade upp hur bra man egentligen kan vara när man hur enkelt som helst avfärdade Ystad på borta mark. Frågan är om det var Alingsås som var för bra eller om Ystad var oerhört dåliga? Jag tror på en mix, men att kombinationerna i anfallsspelet fungerade galant för Alingsås var det dock inget snack om. En spelare utmärkte sig extra mycket i mina ögon och jag väljer att lira ett målskytte spel till max insats!

Emil Frend Öfors visade vart skåpet skulle stå senast när han bombade in 7 baljor och det såg riktigt lätt ut. En kantspelare som numera förflyttats till en vänsternio position där han trivs gott med sitt hårda skytte och prick säkerhet. I första halvlek körde man i princip en enda kombination som gav en rejäl utdelning. Bergendahl la sig på 1 och 2 (kantspelare och högernia i Ystad) och där fick antingen Frend välja att gå på skott eller spela in, en simpel 2-2 situation. Något Ystad inte kunde stå emot och det blev en hel del mål. Man lär säkerligen komma förberedda till det idag, men då Frend även har andra egenskaper i sin kropp ser jag inte hur han inte ska kunna nå över 2,5 mål. Han har varit riktigt bra i dessa två semifinaler och spelar stora perioder av matchen. Persson har inte fått stopp på hans stora skytte och då Nordicbet är så pass generösa så att man lägger en lina på över 2,5 mål, kan jag inte blunda. Maxspel!

Spelvärdet är högt och linan ligger lågt. Det är inte ofta jag drar till med maxspel, men när jag väl gör det så är jag säker på min sak. Jag hoppas Alingsås fortsätter på samma bana idag som tidigare och så även för Frend med sitt skytte. Insatsen: Max!