Formen är het just nu och i mitt senaste tips satt Sävehof till ett odds på 3,25! Idag är det nya tag och det är dags för semifinaler där vi får se Alingsås ta emot YstadAlingsås hade inte direkt något val när Kristianstad valde Sävehof som motståndare och därmed blev det Ystad. Ett svårt motstånd som enligt mig bara blivit bättre och bättre, och att slå ut Malmö i tre raka är starkt. Jag tror på en skräll här idag och väljer att ta ställning. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – Ystad IF HF
  • Spel: Ystad IF HF rak vinst
  • Odds: 2,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.40

Börjar vi med Alingsås så valde man alltså Guif i kvartsfinalspelet och det blev självklart lyckat. Man har under åren haft en del favorit motstånd och en del mardrömmar, och det är just precis vad som händer denna resa. Guif älskar man att möta och kunde enkelt vinna med 3-1 i matcher, för att nu möta Ystad som man ännu inte vunnit mot i år och har två raka förluster. I seriespelet hade man inte en chans och senast Ystad gästade Estradarena blev det en 19-27 vinst. Det är något som inte stämmer mot Ystad och man löser inte sitt försvarsspel på sättet man gör mot andra lag. Statistiken talar för sig och då det dessutom sett riktigt bra ut i Ystad, går jag emot Alingsås!

Den på förhand mest jämna kvartsfinalen, Ystad-Malmö, blev den mest odramatiska när Ystad tog kontroll och vann med 3-0 i matcher. Det som var mest förvånande var nog att det inte bara var två spelare som klev fram i form av Kim och Lucas utan andra unga spelare visade vägen och man var överlägsna. Alingsås är ett motstånd man gillar och alla möjligheter finns för ett finalspel. Alingsås brukar inte punktmarkera, som Malmö gjorde, vilket ger stora ytor till man-man spel för både Kim och Lucas som brukar förvalta det på bästa sätt. Man har ett övertag redan innan start och jag tror det bara fortsätter. Tredje raka vinsten mot Alingsås!

Jag väljer att tro på en liten skräll när Ystad gästar Estradarena. Det gick riktigt bra senast då man utklassade Alingsås med åtta bollar i seriespelet, och varför skulle det ta stopp? 2,80 är ett bra odds och jag slänger in en peng som ligger på medel!