Hela fyra matcher står på spel denna onsdagen och mars ser väldigt intressant ut. I Alingsås får vi se hemmalaget ta emot Ystad som får åka på besök denna eftermiddag. Alingsås är med uppe i toppen tillsammans med Kristianstad och efter att giganterna tappat poäng igår, finns det möjlighet att ta ikapp försprånget medan Ystad krigar om en viktig slutspelsplats då det är så pass jämnt ända ner till nionde plats. En riktigt bra match där jag trots allt vill ge fördel till hemmalaget som håller en kontinuerlig nivå. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – Ystad IF HF
  • Spel: Alingsås HK -2
  • Odds: 1,83 @ Bet365
  • Units: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.15

Börjar vi med Ystad så kan man direkt konstatera att man har haft en tuff matchning i och med hela fyra matcher på endast nio dagar. Trots det har man gjort det galant och tre segrar har bärgats följt av ett oavgjort resultat. I elitserien kommer man till detta mötet med två raka segrar mot lag som Redbergslid och Karlskrona, där de förstnämnda var riktigt bra att slå. Mycket positivt tänker man då, och varför lira emot? Jo, tajt spelschema och nu ska man ännu en gång ställas mot ett tufft motstånd, kanske det tuffaste bland dessa lagen, och jag är inte säker på att alla ben håller ända in i slutet. Lucas Nilsson har sett allmänt sliten ut, samma gäller för Kim AnderssonAlingsås har god form och på hemmaplan har man endast torskat en gång. Ystad kommer få det svårt, väldigt svårt i Estrad arena och mitt tips faller på hemmalaget.

Alingsås håller en jämn och fin nivå hela tiden som jag tidigare nämnt och det är inget annat lag förutom Krisitanstad som kan hålla det tempot. Man radar upp segrar, framförallt på hemmaplan där man är otroligt starka, och jag ser inga moln på himlen att det inte ska fortsätta. Nu finns säkerligen ännu större motivation när Kristianstad tappade poäng igår och det finns läge till att minska mellanrummet. Får man igång kontringsspelet och de enkla målen som uppstår så kan det rinna undan. Man är favoriter och det med rätta!

Så mitt lir faller på Alingsås då man visat upp en extra nivå på hemmaplan, plus har en god och stabil form. Ystad har matchats tufft och lär få svårt att stå emot i sextio minuter. Alingsås -2 liras där det vid två måls vinst blir pengarna tillbaka. Insatsen får ligga på medel!