Vi vänder blickarna mot Estrad Arena där vi får se Alingsås ta emot Ricoh som för dagen gästar. Alingsås är stor favoriter vilket är förståeligt då man verkligen presterat bra medan Ricoh tvärtemot Alingsås underpresterat rejält. Frågan är inte vilket lag som ska vinna utan med hur mycket? Inte mycket till spelvärde men jag hittar ändå ett fint spel som är värt en slant, häng med!

  • Match: Alingsås HK – Ricoh HK
  • Spel: Alingsås HK över 28,5 mål
  • Odds: 1,77 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 17.00

Börjar vi med att titta närmre på Alingsås så har man som vanligt etablerat ett starkt försvarsspel samt målvaktsspel gentemot seriens nivå och många lag har svårt att få hål på laget. Därmed utnyttjar man kontringsspelet och på så sätt blir det en del mål mot framförallt lättare motstånd. Idag möter man ett Ricoh som just precis är det ”lättare motståndet” och ett välfungerande Alingsås lär pumpa in en del mål. Man kommer dessutom från starka insatser, bland annat en derbyseger mot Redbergslid, och detta lär resultera i en stor show mot ett för dagen sämre Ricoh.

På andra sidan står Ricoh som många haft högre förhoppningar på innan säsongen. Nyförvärven har inte rubbat lagets rytm en del och jag tror man får de svårt att nå en slutspelsplats i är då flertalet lag visat betydligt högre kunnande. En seger har tagits och det mot ett Drott som ligger stensist. Ingen direkt värdemätare och då man ställs mot ett Alingsås som tillhör toppen, tror jag man på bortaplan får hämta många bollar bakom ”Foppa”.

Efter att ha kikat på unibets hemsida, hittar jag ett klart spelvärt tips. Alingsås över 28,5 mål erbjuder ett fint odds och med tanke på förutsättningarna tror jag man löser denna lina. Insatsen får ligga på strax över medel!