Vi bjuds på ett västerländskt derby då Alingsås tar emot gästande Redbergslid från Göteborg. En intressant match där Redbergslid gör allt i sin makt för att plocka fjärdeplatsen i tabellen vilket skulle innebära en mer hemmamatch i slutspelet, medan Alingsås kämpar för att behålla sin stabila andra placering. Sedan tidigare har lagen emellan haft riktigt tuffa möten där Redberglid gick segrande senast. Jag tror på samma scenario idag och hittar ett fint odds på Göteborgarna. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – Redbergslids IK
  • Spel1: Redbergslids IK +2,5
  • Odds: 1.71 @ bet365
  • Insats: 7,5/10 units
  • Spel2: Redbergslids IK rak vinst
  • Odds: 3,40 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med hemmalaget Alingsås så kan man konstatera att det hittills varit ett lyckat år då man trots allt plockat en andra placering i tabellen. Det finns fortfarande en chans att förlora den placeringen, men en seger idag skulle innebära att det i princip är fastställt. Man har dock visat en si sådär form på senaste tid och förlusten senast mot Hammarby är ett faktum. Innan det fick man endast med sig ett oavgjort resultat mot Malmö på hemmaplan vilket är en besvikelse. Idag ställs man, enligt mig, mot ett mycket stabilare och bättre motstånd än vad man mött på sistone och fortsätter man att slarva så kommer man få det oerhört tufft. Avslag på Alingsås!

Över till bortalaget Redbergslid som enligt mig är årets överraskning då man verkligen visat en skyhög högsta nivå och samtidigt blivit stabilare ju längre säsongen gått. För tillfället ligger man på en femte plats och kämpar för den oerhört populära fjärde platsen som skulle innebära en mer hemmamatch under slutspelet. Ser vi till prestationerna så kunde man senast besegra Drott på hemmaplan relativt enkelt med 34-28 och två goa poäng var i hamn. En liten nackdel är dock att man visat sig vara sårbara på bortaplan, men då man trots allt verkar gilla att möta Alingsås med tanke på de tajta matcherna som konstant uppstår så anser jag att det finns skräll möjligheter här!

Att Redberglid står i ett odds på hela 3,40 är i mina ögon för stort med tanke på att Alingsås inte håller den formen som man tidigare haft samtidigt som Redbergslid spelar på topp. Det är alltid tajta matcher mellan dessa lag och som man kan se i protokollet så är det många uddamålsvinster. Där av lirar jag Redbergslid +2,5 till en insats på strax över medel samt en lite mindre slant på rak vinst. Jobba jobba!