Denna söndag bjuder på tre elitserie matcher där det bland annat nalkas derby mellan Alingsås och Redbergslid från Göteborg. Alingsås har gått ner sig på slutet men kommer till stor sannolikhet än dock hålla sin andra plats i tabellen, medan Redbergslid krigar på för att nå slutspel och för tillfället ser det riktigt bra ut. Bägge lagen kommer med trevande form och jag väljer att ta ställning i en lina som på förhand ser riktigt bra ut. Se min motivering!

  • Match: Alingsås HK – Redbergslids IK
  • Spel: Alingsås HK över 25,5 mål
  • Odds: 1.69 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 17.00

Börjar vi med Redbergslid, som jag kommer gå emot idag, så kommer man till detta mötet med två raka förluster och formen verkar vara på väg nedåt just när den egentligen ska vara på väg uppåt. Senast hade man en trygg 21-14 ledning mot ingen annan än Kristianstad, men med knappa 20 minuter kvar lyckades man tappa denna stora marginal och slutligen torska med tre bollar. Slutresultatet skrevs till 27-30. En riktigt sur förlust men samtidigt riktigt dålig. Man har en tendens att få en rejäl ”dipp” i matcher mot bättre lag vilket resulterar i konsekvenser. Sådana konsekvenser kommer man inte ha råd med mot ett hemmastarkt Alingsås och jag tror det kan bli en hel del mål bakåt i och med att Alingsås är ett mästarlag på att straffa med snabba kontringar och andra fas anfall. Vill även tillägga att Lipovac saknas fortfarande.

På andra sidan står Alingsås som haft en liten svacka efter en lång period med segrar. Senast förlorade man mot Ricoh på bortaplan och jag ifrågasätter motivationen i gänget? Man är sedan långt bak i tiden redan ”klar” tabelltvåa och det är inget förvånansvärt att man åkt på ett par förluster mot motiverade lag. Idag ställs man mot Redbergslid och ett derby nalkas vilket säkerligen kommer få upp glöden och därmed även prestationen. Får man till sitt kontringsspel samt andra fas spel där det går undan, så kommer det resultera i en hel del mål framåt och jag väljer att ta ställning!

Så vad blir mitt lir? Alingsås behöver en vinst för att komma tillbaks på banan medan Redbergslid kommer från två dåliga prestationer. Gästerna har haft oerhörda ”dippar” i sitt spel och jag tror Alingsås är det perfekta laget på att utnyttja sådana lägen. Får man till sitt kontringsspel samt andra fas spel så kommer det bli mycket mål och jag lirar Alingsås över 25,5 mål. Insatsen får ligga på strax över medel!