Denna torsdag bjuder på hela tre elitserie matcher varav en är ett toppmöte mellan Alingsås och Redbergslid. Två lag som är från Göteborgstrakterna och kommer till detta möte med vinst i premiären. Redbergslid som jag kikade på i Lisebergshallen vann trots att man inte fick allt att stämma medan Alingsås imponerade och vann knappt mot Guif. Idag ställs man mot varandra och vanligtvis brukar dessa möten sluta oerhört jämnt, där av hittar jag ett fint spel som ser väldigt bra ut. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – Redbergslids IK
  • Spel: Redbergslids IK +4,5
  • Odds: 1,76 @ Bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med att kika på Alingsås så kan man konstatera att truppen inte förändrats något speciellt mycket inför i år och man har samma goa gubbar kvar med ännu bättre laganda. Det visade man upp i premiären där man gästade Guif och kunde stå som slutsegrare efter en svängig match. Slutresultatet skrevs till 25-27. Man spelar som vanligt på andra fas samt kontringar vilket fortsatt funkar riktigt bra. Idag är man storfavoriter mot Redbergslid vilket jag inte riktigt håller med om. Okej att man är favoriter men att spelbolagen lägger ett odds på runt 1,20 strecket än alldeles för lågt. Förra året spelade man 1-1-1 mot Redbergslid i tre matcher, och vanligtvis så har man det riktigt tufft mot just detta motstånd. Jag väljer att gå emot med en trovärdig lina.

Inbördes möten:
Alingsås – Redbergslid = 26-26
Redbergslid – Alingsås = 27-21
Alingsås – Redbergslid = 21-15

Kollar vi till Redbergslids inledning av denna säsong så kunde man med matchens sista kast slå Hammarby hemma i sin borg vilket i mina ögon var helt välförtjänt. Man åkte på två onödiga utvisningar, som jag inte vet vart domaren hittade, och Hammarby kunde komma tillbaks i matchen. Nyförvärvet Daniel Wester redde dock ut det och två fina poäng var tagna. Idag ställs man mot Alingsås som man älskar att möta och oftast presterar på topp emot. Jag tror på en god chans till att skrälla idag och hittar en lina som lockar.

Så vad blir mitt lir?Alingsås är så pass stora favoriter hittar jag ett riktigt bra spelvärde i +4,5 till Redbergslids fördel. Insatsen får ligga på över medel!