Fullspäckad dag med ett flertal matcher som framförallt är viktigare än denna. Klara tabelltvåan Alingsås tar emot klara tabelljumbon Önnered som ligger sist. En match där Alingsås bör vinna relativt enkelt, och det med ett par bollar också. Man är enligt spelbolagen även stora favoriter och det finns tyvärr inget spelvärde hos 1-X-2 markörerna. Jag förlitar mig på mål spel där jag hittar ett fint överspel som bör sitta. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – Önnereds HK
  • Spel: Över 51,5 mål i matchen
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 19.15

Börjar vi med att kika på Önnered och deras situation. Som tur är har man fortfarande chans att hänga kvar i Elitserien om man klarar sig i utslagningsrundorna, som detta år kommer bli oerhört svårt. Sedan början av säsongen har man haft problem med framförallt försvarsspelet och kämpat nere i tabellen där man på förhand skulle ha krigat med H43, men det laget gick ju i konkurs. Man har radat upp förluster och möter idag Alingsås som man haft stora problem med tidigare och ligger under med hela 5-0 i inbördes möten. Senast blev det stora siffror då man förlorade med hela 22-31 och jag tror på ett liknande scenario idag.

Tabelltvåan Alingsås kommer till matchen med endast ett syfte och det är att hålla formen till slutspelet. Man är redan klara tvåor och får välja motståndare efter matchen. Senast krossade man Ystad med hela 15-28 och gör man en liknande insats idag så lär man vinna med ännu mer mot Önnered. På hemmaplan har man även en tendens att komma in i ett kontringsstim där allt går vägen, vilket bäddar för en målrik match då man dessutom möter ett så pass dåligt motstånd. 

Så vad blir mitt lir? Då det inte finns spelvärde hos raka ettan, och handikappslinorna är för höga så hittar jag ett fint spel på överspelslinorna. Över 51,5 mål ger för tillfället ett odds på 1,95 vilket är fint. Det är dock en lite annorlunda match eftersom båda lagen inte har något att spela för och insatsen får endast ligga på strax under medel!