Onsdag och elitserie handboll, och vi får se två storlag ställas mot varandra i form av Alingsås och LugiLugi som åkte på en chockförlust mot Redbergslid senast, försöker hämta sig mot ett än tuffare motstånd när Alingsås står på andra sidan som varit briljanta i inledningen. Två viktiga poäng ska plockas för något av lagen och jag tror hemmafördelen spelar stor roll. Senaste prestationerna väger även dem in och jag tror på att Alingsås plockar hem detta. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – Lugi HF
  • Spel: Alingsås HK över 26,5 mål
  • Odds:  1,79 @ Unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Lugi som åker en bit för att gästa Alingsås kommer som sagt från en så kallad chock förlust där man total kollapsade och underskattade Redbergslid i det senaste mötet. Slutresultatet skrevs till 19-24 och jag skulle vilja säga att man varit lite på gränsen säsongen igenom hittills. Många uddamålsvinster och ett trögt spel där mycket hängt på storskytten Jepson. Den dagen fungerade inte han och man åkte på förlust. Idag ställs man mot et betydligt bättre motstånd i form av Alingsås och deras spel tror jag passar Lugi riktigt dåligt. Ett storvuxet gäng möter snabba och kvicka vilket säger sitt. Jag tror man åker på ännu en tuff förlust och Axner får hämta andan någon annanstans!

Alingsås står för dagen som hemma värd vilket man älskar då man har en fantastisk publik i en go arena som Estradarena. Inledningsvis har man visat upp en, som vanligt, snabb och fartfylld handboll där kontringsspelet är huvudfaktorn till framgång. Man älskar att straffa sina motståndare och ännu har man endast åkt på en förlust och den kom mot Kristianstad. Senast vann man med minsta möjliga marginal mot Skövde, men jag drar inte för mycket energi på det då alla har rätt till att vara lite sämre någon dag. Idag möter man Lugi som inte visat upp någon speciell form och jag tror man lär utnyttja sitt snabba spel mot ett så pass trögt motstånd som Lugi.

Så vad blir mitt lir? Alingsås har sett bättre ut på sistone och då jag tror man passar bra mot ett motstånd som Lugi hittar jag en mållina som ser fin ut. Spelvärdet är dåligt på raka ettan och att man i stället för över 26,5 mål låter rimligt. Insatsen får ligga på medel!