Ett hett derby nalkas i väst där Alingsås står som värd mot ett ett hungrigt SävehofSävehof åkte på en tung förlust mot Redbergslid men fick snabbt revansch mot Aranäs i nästa match medan Alingsås även dem fick revanschera sig mot ett Drott efter en tung förlust mot Malmö. Två lag som hänger med uppe i toppen och man kan säga att detta är en fyra-poängs-match. I mina ögon är det dock klar klass skillnad och jag tror betydligt mycket mer på hemmalaget. Där av hittar jag ett fint tips. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – IK Sävehof
  • Spel: Alingsås HK över 27,5 mål
  • Odds: 1,79 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.45

Börjar vi med Sävehof så har jag gång på gång hävdat att detta lag är en bit överskattat. Man har endast några spelare som håller riktigt bra nivå och bär detta laget till framgång. Mot Redbergslid visade man upp just detta och när man inte har råd att byta ut exempelvis Olle-Forsell Schefvert som är en viktig kugge framåt, så blir det trötta ben tillslut. För tillfället ligger man på en fjärdeplats, men det kommer dock snabbt ändras till det sämre. Denna säsongen har man ställts mot Alingsås två gånger och ännu inte lyckats vinna. I Estrad Arena torskade man med hela 32-24 och i Partille skrevs slutsiffrorna till 22-25. Sammanfattningsvis kan man säga att Alingsås inte är något dröm motstånd och då jag anser att man inte håller samma nivå/klass, går jag emot!

Alingsås hade inför matchen mot Malmö en segersvit på fyra raka vinster, och förlusten där kom som en chock. Man underpresterade helt enkelt samtidigt som Malmös keeper räddade allting. Revanschlusten fanns där och det fick Drott sota för när man enkelt kunde vinna med niobollars marginal. Man har dock inte hunnit be publiken om ursäkt för den dåliga insatsen mot Malmö men den ska komma idag när Sävehof kommer på besök. Sitter försvarsspelet som det ska, vilket det brukar på hemmaplan där man har en rad på 10-0-1, så lär det skapas en hel del kontringar vilket man älskar. Man har en bred trupp som orkar nittio hårt jobbande minuter och då man oftast avslutar anfallen snabbt och effektivt har man sedan krafter bakåt. Något som är en kontrast till hur Sävehof jobbar. Två raka inbördes segrar ska bli tre, och jag tar ställning!

Så vad blir mitt lir? I mina ögon ser jag Alingsås triumfera men då oddset blivit så lågt väljer jag en annan lina som ser rimlig ut. Alingsås att göra över 27,5 mål är bra då man oftast producerar på hemmaplan. Blir det vinst, blir det också en seger på över 27,5 mål framåt. Insatsen får ligga på medel!