Efter uppehållet har det helt klart gått riktigt bra och hela fem av fem tips bockar jag av. Idag vänder jag mig till ett Västerländskt derby där Alingsås tar emot Sävehof från Göteborg. Alingsås som kommer från en tung förlust mot Kristianstad söker revansch mot ett Sävehof som enkelt kunde avfärda Ricoh på hemmaplan senast. En intressant match som jag förväntar mig blir underhållande. För de som är handbollsfantaster, rekommenderar jag att ta en titt. Jag håller dock ett av lagen som det klart bättre. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – IK Sävehof
  • Spel: Alingsås HK -1,5
  • Odds: 1,61 @ bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19,15

Börjar vi med bortalagen från Göteborg så har man under första halvsäsongen endast spelat helt okej, och får ett halvt godkänt från mig. En hel del skador och sjukdomar har satt käppar i hjulet och unga spelare har fått visat framfötterna vilket har resulterat i en sjunde plats för tillfället. Efter detta VM uppehållet har man kunnat rehabilitera sig och fått tillbaks nyckelspelare som exempelvis mittnian Scheffert. Senast slog man som sagt Ricoh ganska enkelt med 28-24 och segern satt gott. Idag ställer man sig mot ett betydligt bättre motstånd i Alingsås och om man har tänkt sig knippa några poäng krävs en riktigt bra insats. Jag håller Sävehof som de sämre.

Ser vi till Alingsås situation, eller ska vi säga de regerande svenska mästarna, så har man hittills presterat som förväntat. Man krigar i toppen av tabellen och är för nuvarande på en tredje plats. Hemma i sin Estradarena imponerar man med sitt enorma publikstöd och är en svår nöt att knäcka vilket vi har fått se under säsongen. Senast fick man stryk av Kristianstad vilket inte är något att skämmas över och man är ute efter en snabb revansch framför sin hemmapublik. Sävehof är laget som drabbas och jag tror man får det oerhört tufft när man trummar på i sina kontringar och andrafas anfall. Även Alingsås försvarsspel, som mycket går ut på att vinna man-man dueller, passar in bra på Sävehofs spelare vilket är en fördel!

Så vad blir liret? För mig är det ganska självklart att hålla Alingsås som favoriter då man presterat bättre än Sävehof. Man bör vinna detta derby i fin stil och linan -1,5 ligger på ett fint odds till 1,61. Spelvärt och det tackar man för och plockar direkt med en insats på strax över medel. Vi jobbar in sjätte raka!