Då var det dags för den svenska handbollens sista match för säsongen och vi får se en final mellan de två absolut bästa lagen, Alingsås och Kristianstad. Alingsås som mosat sitt motstånd i slutspelet och är obesegrade med sex raka vinster (!!) ställs mot serievinnarna Kristianstad som visat på oerhört stark fysik och levt på sitt hemmaspel. En final, en match och i mina ögon kan vad som helst hända och jag värderar denna match som en 50/50 match. När jag sedan ser oddsen så faller mina ögon på Alingsås till 2,70 och det blir mitt solklara spel!

  • Match: Alingsås HK – IFK Kristianstad
  • Spel: Alingsås HK rak vinst
  • Odds: 2,70 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16.00 24/5

Kristianstad utklassade flertalet motståndare under seriespelet och tog hem serien redan flera omgångar tidigare. När man sedan startade slutspelet så har man inte varit riktigt lika bra och levt på sitt hemmaspel. 3-2 i matcher mot Hammarby med tre raka hemma vinster och 3-1 mot Ystad efter att ha gjort sin bästa prestation på bortaplan och plockat hem semifinalen. Man har växt och växt och visar på en god fysik som mäter sig högt. Idag ställs man mot Alingsås som visat på fantastisk form och det kommer bli tufft, som en final också ska vara. Enligt mig är det som sagt 50/50 och att Kristianstad anses vara storfavoriter i ett odds på 1,71 köper inte jag!

Alingsås som jag tidigare nämnt varit fantastiska, har promenerat sig vidare till final. 3-0 i matcher mot Malmö och 3-0 mot ett lag som Guif visar på hur hög klass man håller. Att vinna med 30-21, 22-26 och 23-18 mot Guif är något svenska handbollsvärlden inte skådat på länge. Håller denna form i sig så kommer man ge upp till en riktigt bra kamp mot giganterna från Skåne och en underhållande final väntar. Det jag inte riktigt fattar är att man besitter ett odds på 2,70. Det måste bara plockas!

Sammanfattningsvis så är det en rättvis och riktigt roligt final som väntar med Sveriges absolut bästa lag för tillfället. Kristianstad som visat på en fysisk och rejäl handboll möter ett Alingsås som älskar fart och fläkt fyllt med kontringar. Det kan sluta hur som helst och jag värderar 2,70 som ett för högt odds. Det plockas med en insats på medel!