Söndagens mest intressanta och bästa match spelas i Alingsås där hemmalaget tar emot gäster från MalmöAlingsås avslutade år 2015 riktigt bra och fortsatte på samma bana senast när man slog Hammarby medan Malmö tappade i slutet av året för att nu komma tillbaks och vinna med hela 22 bollar mot Aranäs. Två lag som tillhör övre delen av tabellen vilket kommer bädda för underhållning och bra handboll. Ett av lagen sticker dock ut både tabellmässigt samt i kapacitet och jag tar ställning. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – HK Malmö
  • Spel: Alingsås HK -3
  • Odds: 1,71 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17.00

Börjar vi med Malmö så kan man säga att man rivstartade elitserien med att i de inledande omgångarna vara obesegrade, och spelade riktigt bra. Äntligen har man fått ihop en skadefri trupp där bland annat ett nyförvärv stärkt rejält i form av Beutler. Man avslutade dock 2015 dåligt och har nu tappat en hel del poäng. Tabell placeringen är som väntad för mig och jag tycker inte man ska ligga och nosa på en topp fyra placering, utan tvärtemot kriga för en slutspelsplats vilket man också gör för tillfället. Senast visade man upp spelglädje när man slog Aranäs med hela 33-11 men trots dessa siffror ska man inte dra för stora slutsatser. Man mötte nykomlingar som knappt kunde avfärda ett skott på mål och allt rullade verkligen på. Nu möter man Alingsås och denna gången får man något att bita i. Alingsås är obesegrade med en svit på 10-0-0 på hemma mark och jag tror inte Malmö är det rätta laget till att bryta det. Man spelar för systematiskt för att kunna luckra upp Alingsås, som visar upp ett helt annat ansikte på hemmaplan än borta, och enligt mig så luktar det torsk på lång väg!

Som jag tidigare nämnde så kommer även Alingsås från en riktigt skön seger då man slog Hammarby på bortaplan vilket inte är en enkel uppgift. Lag som Kristianstad har problem uppe i Stockholm och att föra med sig två poäng hem trots att allt inte fungerade som det brukar, är MVG-betyg. På hemmaplan är man bäst i hela serien med ett facit på 10-0-0 och en målskillnad på plus 97. Det innebär egentligen att man snittar en vinst med 9,7 bollar varje match i sin Estrad arena! Här tänder man till rejält och tillsammans med publiken är man hittills som sagt oslagbara. Idag ställs man mot Malmö och jag tror man bara vinner. Statistiken talar sitt och jag lirar!

Så vad blir mitt lir? Alingsås är bäst på hemmaplan medan Malmö kommer från en billig seger med stora siffror. Statistiken säger sitt och att ännu vara oslagbara och snitta vinster på 9.7 bollar på hemmaplan är riktigt bra. Jag lirar Alingsås -3 till en insats på medel. (Det innebär att man får pengarna tillbaka om Alingsås vinner med exakt tre bollar)