Slutspelet är igång och Alingsås hade möjlighet att välja mellan att möta Redbergslid eller Malmö, och valde självklart det lättare motståndet i Malmö. Malmö som visat grym form på bortaplan och kunde tillslut ta hem den sista slutspelsplatsen medan Alingsås som alltid är med i toppen och krigar. Alingsås är vana att vara med i sådana här sammanhang och med tanke på att man även erhåller hemmaplan så tror jag att man bara bör ta hem detta och det med ett par bollar. Favoritvinst. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – HK Malmö
  • Spel: Alingsås HK -2,5
  • Odds: 1.71 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 16.00

Malmö som haft en kämpig säsong kunde tillslut plocka den sista slutspelsplatsen genom en vinst mot Redbergslid i sista omgången. En hel del borta matcher på slutet vilket gör Malmö till det mest formstarka bortalaget och man är vana att åka på besök. Man fick enligt mig det värsta motståndet efter Kristianstad, Alingsås, och det kommer bli oerhört tufft, vilket är synd. Det som talar för är dock att man kommer med två raka vinster i bagaget och har som sagt en fin form, men utöver det så tror jag inte så mycket på detta lag. Ett motstånd som håller ett snäpp högre än sig och för mig så finns det bara ett solklart spel.

Alingsås älskar sådana här sammanhang och kunde till och med plocka hem alltet förra året. Man möter ett passande motstånd direkt i kvartsfinalerna vilket gynnar en i fortsättningen då jag tror att man tar hem detta enkelt. På slutet har man kunnat rotera runt i truppen och fått med alla spelare. Två enkla och riktigt övertygande segrar mot Önnered samt Ystad har man med sig till denna match, och tillsammans med sitt enorma publikstöd så rankar jag Alingsås högt upp. Seger!

Estrad Arena lär koka och Alingsås exploderar. Malmö kommer få sota och jag hittar ett fint spel i -2,5 där jag får ett odds på 1,71. Det plockar jag på en insats på strax över medel och jag känner mig säker!