Till Göteborgstrakterna och Väster där Alingsås väntar på att ta emot formtoppade Malmö i sin nya Estradarena. De regerande mästarna Alingsås har på senaste tid kommit igång och kommer till detta möte med två raka fina segrar i bagaget, och man ställs mot ett Malmö som plockat fantastiskt många poäng på sistone. Enligt spelbolagen är Alingsås storfavoriter vilket kan vara lite missvisande och jag väljer därmed att skippa 1-X-2 markörerna och riktar mig in på överspelen istället. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – HK Malmö
  • Spel: Över 49,5 mål i matchen
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Skåningarna från Malmö har på senaste tid plockat otroligt mycket poäng vilket är lite överraskande då man på första halvan av säsongen spelade riktigt dåligt. Man ska dock ha i åtanke att man haft en hel del spelare skadade och fått tillbaks några vilket har resulterat i en prestationshöjning. Senast kunde man dock se sig besegrade mot Hammarby på bortaplan då man åkte på en sur förlust i och med matchens sista kast. Man har utöver denna match visat på fina kunskaper och jag blir lite fundersam när jag ser att Alingsås är spelade till endast 1,36. Malmö kan skrälla vilket man visade tidigare mot exempelvis Guif borta, och jag förvånar mig inte om man gör det igen.

Över till hemmalaget Alingsås och ska vi säga de regerande svenska mästarna. Det lär man dock inte vara länge till om man fortsätter att svaja i sina prestationer. På sistone har man dock kommit igång och två raka vinster är ett faktum. Senast slog man Drott med 21-27 och jag skulle säga att det inte är någon värdemätare direkt. På hemmaplan har man varit bra och har en tendens att få till sitt kontringsspel oerhört bra vilket man kan se i de senaste matcherna då man gjort betydligt mycket mer mål på hemmaplan än borta. Idag möter man Malmö och en tuff uppgift väntar. Får man igång kontringsspelet så har man vanligtvis en riktigt bra chans till triumf, men jag väljer att förlita mig på målet istället!

Linan ligger på över 49,5 mål vilket är rimligt. Ett fartfyllt Alingsås lär trumma på medan Malmö drar på i de uppställda spelet. Insatsen får dock ligga lite lägre och strax under medel låter rimligt!