Dagens enda match spelas i Estradarena där killarna från Halmstad kommer på besök. Alingsås som har haft fullt upp i Champions League fick med sig sin första vinst senast, medan Drott haft en hel del problem i säsongsupptakten men ändå fick med sig en vinst senast mot Önnered. Kan Alingsås samla ihop nya krafter och slå Drott idag må tro?

  • Match: Alingsås HK – HK Drott Halmstad
  • Spel: -3,5 Alingsås HK
  • Odds: 1,8 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16.15

Börjar vi med Halmstadsgänget så kommer man från en skön seger senast mot ett svagt Önnered med 31-29. I denna match hade man dock stora problem då Önnered började med att punktmarkera deras bästa spelare Pontus Zetterman, trots det kunde han göra sju baljor vilket är imponerande. Även Anton Blickhammar och Henrik Olsson gjorde sex baljor var och det är just precis dessa tre spelare som måste prestera för att man ska kunna plocka någon poäng. Nackdelen med Drottsspel är att den är en fördel för Alingsås enligt mig, då man går oerhört mycket individuellt i år. Drott har även haft överraskande mycket tekniska fel vilket kommer straffas snabbt i Estradarena där man ständigt kontrar gång på gång. Man kommer kompletta till dagens möte.

Svenska mästarna, Alingsås, har gått som förväntat i årets upplaga av Elitserien och man är i toppen av tabellen tillsammans med Kristianstad. Senast slog man Besiktas i Champions League med 27-24, vilket blev deras första vinst i denna turnering. Man har haft ett fullspäckat matchschema och inte haft så värst mycket tid att vila, vilket kan straffa sig när man kommer mot ett utvilat lag som Drott. Trots det så har man ändå tre raka vinster på hemmaplan och man är svårslagna med sin rejäla publik i nacken. Jesper Konradsson och Mikael Aggefors tror jag blir nyckelspelare för Alingsås idag då jag tror deras spel passar Drotts filosofi och man är riktigt bra i kontringar samt andra fas. Utöver det så är man hela till dagens möte.

Man ska ha observation om att Alingsås har haft det fullt upp på sistone och kanske kommer lite slitna inför dagens möte. Ett bra exempel på det kan vara Kristianstad igår som trots att man är ett bättre lag än Önnered fick stora problem p.g.a. just precis för fullspäckat matchschema. Drott som kommer från en vinst tror jag ändå kommer få det svårt i Estradarena och jag ser mig en matchbild där Alingsås kör över Drott med sina vassa kanter och kontringar. Där av spelas -3,5 i Alingsås favör till en insats på medel.