Vi beger oss till Alingsås där handbollen är i fokus och hemmalaget tar emot nykomlingar från Karlskrona. Karlskrona som är nya i serien, har inledningsvis visat upp att man har i elitserien att göra medan Alingsås som vanligt är med i toppen och strider. Det Alingsås presterat hittills har varit utöver det vanliga och man har i princip krossat allt motstånd. Att ett gäng nykomlingar ska komma passar utmärkt och två nya poäng ska bara skickas in på kontot, frågan är bara med hur mycket? Det erbjuds oerhört fina odds och jag tar ställning till en mållina som unibet erbjuder. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – HIF Karlskrona
  • Spel: Alingsås över 27,5 mål
  • Odds: 1,72 @ unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Karlskrona är inne i en tuff period med ett antal svåra matcher på rad och man kommer till detta möte med tre raka förluster i ryggen. KristianstadLugi och Ystad är de lag man torskat mot och man kan inte direkt klandra laget för att inte ha kunnat knipa några poäng. Man har dock bjudit på fina prestationer, men tyvärr räcker man som sagt inte till mot så pass bra lag. Även Alingsås tillhör den typen av lag och att man ska plocka några poäng här, kommer inte att ske. Man får istället fokusera på att slå lag som tillhör den nedre delen av tabellen.

Alingsås har startat säsongen bättre än på många år och man har fullständigt krossat sina motståndare med sitt aggressiva försvarsspel och sylvassa kontringar. I de två senaste hemma matcherna fick Skövde och Sävehof bekänna färg då man utklassades och Alingsås tog enkla poäng. Resultaten skrevs till 31-17 samt 32-24. Man gör en hel del mål p.g.a. att man lyckas få till sitt sätt att spela och får man till det idag igen, lär det gå undan. Karlskrona är ett överkomligt motstånd och jag tror man vinner enkelt!

Så vad blir mitt lir? Då Alingsås står i ett odds om inte är spelvärt, rekommenderar jag en mållina som man ofta slår på hemmaplan. Över 27,5 mål bör inte vara några problem ifall det stämmer, och jag höjer insatsen till strax under max!