En intressant match väntar oss i Estradarena där Alingsås tar sig an det Stockholmska laget Hammarby. Alingsås som blev svenska mästare förra året har öppnat säsongen bra och toppar Elitserien för tillfället. Man ställs mot ett lag som man inför i år trodde skulle misslyckas, men har gått emot alla förväntningar och ligger på en fjärdeplats. Jag tror på målkalas idag, då båda lagen har två olika sätt att spela på!

  • Match: Alingsås HK – Hammarby IF HF
  • Spel: Över 52,5 mål i matchen
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

Alingsås trummar på både i Elitserien och i Champions League , och det är imponerande att man kan hålla formtoppen på så många spelare konstant. Personligen gillar jag tränarparet Mikael Franzén och Dennis Sandberg som har även i år har startat säsongen på ett bra sätt. Jesper Konradsson som är deras spelfördelare fortsätter att leverera och jag gillar honom skarpt. På tal om spelare så måste vi nämna Mikael Aggefors som alltid är grym i mål och ständigt fortsätter att kasta kontringar. Senast åkte man på förlust mot Redbergslid, men den ursäktas då Redbergslid gjorde årets match. Annars har man ett speciellt försvarsspel, där man lämnar mycket man-man och kliver ofta, och fastnar man i fällan så är Alingsås svårslagna!

Josef Puyol, behöver jag säga mycket mer? Han leder detta Hammarby i år och i mångas ögon Elitseriens bästa spelare. Ligger etta i skytteligan på 56 spelmål (utan straffar) och hjälper sina medspelare till fina lägen. Hammarby har inför i år tappat nyckelspelare som Richard Hanisch och Martin Dolk, men trots det har man spelat en bra handboll och är inte så lättslagna som många trodde på förhand. Man spelar ett 3-2-1 försvar som är lite komplicerat, vilket kan vara svårt för Alingsås! Senast tog man en riktigt skön seger mot Sävehof, där man kämpade ända in i slutet, vilket medför att laget kommer med ett ökat självförtroende

Två lag med olika försvarsspel och anfallsspel kan öppna för målfest. Alingsås är i grund och botten ett bättre lag både spelmässigt och individuellt, å andra sidan har Hamamrby tre raka segrar och kommer med ett gott självförtroende som jag även tidigare nämnt. Jag ser därmed ett bättre odds i överspelet, och spelar över 52,5 mål i matchen. En insats på medel!