I Göteborgstrakterna får vi se ett hett möte mellan två lag i främre täten då Alingsås tar emot gästande HammarbyAlingsås kommer till detta möte med en förlust i bagaget och revansch är i sikte medan Hammarby tvärtemot kommer från en mycket viktig seger mot tabelljumbo. På hemmaplan är man oerhört starka och jag tror Alingsås kammar hem detta relativt enkelt. Spelet Hammarby har visat upp, bäddar för fina kontringsmöjligheter och det kommer att straffas. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – Hammarby IF HF
  • Spel: Alingsås HK över 26,5 mål
  • Odds:  1,68 @ Unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med att kika på Hammarby så gör man ännu en imponerande säsong och man placerar sig på en sjunde plats. Puyol levererar och ger sina medspelare fina utrymmen, Mattson är en grym tränare och försvarsspelet är klurigt. Dessa tre nycklar lever man på och fungerar inte allt så får man det svårt mot alla lag vilket vi också fick se senast då man var nära på att tappa poäng mot ett lag som Aranäs. Man blandar och ger, slår de sämre lagen och på så sätt plockar poäng. Alingsås är i mina ögon ett övermäktigt motstånd, speciellt på bortaplan och jag tror man kommer bli straffade snabbt i och med det farliga andra fas/kontringsspelet Alingsås har. Avslag!

På andra sidan står Alingsås som ännu en gång får njuta av sin publik i Estrad arena. På hemmaplan har man bäst facit i hela serien, 8-0-0, och en målskillnad på hela 70+. Det är till och med bättre än giganterna Kristianstad och här är man riktigt svårslagna. Senaste förlusten mot Malmö glömmer vi och jag tror man kommer tillbaks ännu starkare på hemmaplan. Hammarby är ett helt okej motstånd och sådana slår man alla dagar i veckan. Man älskar att springa och jag tror man kommer springa sönder Hammarby samtidigt som man täpper igen bakåt med sitt aggressiva försvarsspel.

Så vad blir mitt lir? Alingsås är det laget jag tror på helt enkelt. Man är bättre och då man spelar på hemmaplan blir liret självklart för mig. Alingsås över 26,5 mål liras till en insats på strax över medel!