I Göteborgstrakterna får vi se ett intressant möte mellan två riktigt bra lag, nämligen Alingsås och Guif från Eskilstuna. Alingsås har hittills gjort en riktigt bra säsong där man endast dragit på sig två förluster medan Guif tvärtemot, inte gjort det så bra och ligger i en farozon till att ens gå vidare till slutspel. Förra året hade jag ansett detta möte som oerhört jämnt, men i år är det inte så och jag tycker att hemmalaget ska kunna ha relativt höga chanser till triumf. Man är det bättre laget och jag lirar. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – Eskilstuna Guif
  • Spel: Alingsås HK -2,5
  • Odds: 1,75 @unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Guif så har man verkligen varit dåliga gentemot de förväntningar man har på en sådan trupp och det märks att mittsex positionen saknas rejält. Atli Ingolfssons frånvaro har gjort det besvärligt för klubben då man i princip kör utan mittsexa och i stället fokuserar på fyra niometers spelare. Hittills har det inte funkat särskilt bra och laget ligger strax under slutspelsstrecket. Man kommer till detta möte med två raka segrar vilket alltid är skönt, men dock mot oerhört lätt motstånd i form av elitseriens två sämsta lag, Aranäs och Drott. Inga värdemätare överhuvud taget och tittar man lite längre bak i protokollet så har man torskat mot bättre lag. Alingsås mötte man i sin första match denna säsongen och då slutade det i förlust på hemmaplan med två bollar. Idag tror jag på samma scenario fast med tre!

På andra sidan stor hemmalaget Alingsås som får spela i sin mäktiga Estrad Arena. Man har fått mig att höja på ögonbrynen då man stundtals spelar en riktigt underhållande och effektiv handboll. Ett försvarsspel som bäddar för kontringar och enkla mål är filosofin, och det fungerar. Senast torskade man borta mot Ystad med 28-26 vilket var lagets andra förlust denna säsongen. Jag garanterar att man är taggade för en go revansch och då man möter ett Guif som man slagit samtliga fem senaste gångerna, lär det bli en promenad i parken. Spik!

Inbördes möten:
Guif – Alingsås = 25-27
Alingsås – Guif = 23-18
Guif – Alingsås = 22-26
Alingsås – Guif = 30-21
Alingsås – Guif = 30-23

Så vad blir mitt lir? Inbördes möten samt form och prestation avgör och då det är betydande faktorer så tror jag starkt på Alingsås. Alingsås -2,5 liras till en insats på strax under max!