Den andra semifinalen som spelas är mellan de två mest fartfyllda och kontringsälskade lagen nämligen Alingsås och Eskilstuna Guif. Alingsås som fullständigt utklassade Malmö i tre raka matcher tar emot ett Guif som fick kämpa sig vidare med hjälp av hemmaplan mot Redbergslid. Självklart är det skillnad på motstånd, men att Alingsås har sparat krut i benen är det inget snack om. Jag tror än dock på en riktigt jämn match där överspelen ser fantastiskt fina ut. Två lag som älskar kontringar och fart, lär resultera i en hel del mål. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – Eskilstuna Guif
  • Speltips: Över 49,5 mål i matchen
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 14.45

Fart och fläkt uttalade sig Robin Andersson om dessa två lag när Guif slog ut Redbergslid i femte avgörande mötet. Jag är beredd att hålla med honom helt och hållet. Guif som imponerade på hemmaplan med tre raka segrar mot Redbergslid har dock haft det riktigt svårt på bortaplan och när man nu ställs mot Alingsås så bådar det inte gott. Men att självförtroende och material finns i truppen är det inget snack om. Det viktiga i mina ögon är att man älskar att kontra vilket vi fick se mot Redbergslid, och den filosofin ändras inte idag. Logiskt sett så bör det bli en målrik match här!

Ser vi till Alingsås så slog man ut Malmö i tre raka matcher med stor marginal. Man har nu bara laddat batterierna för semifinal där Guif väntar. En stor fördel är att man kommer att ha en mer hemmamatch och man inleder direkt i sin Estradarena. Förra året möttes dessa lag och då vann också Alingsås. I år tror jag på en mer tajt serie men jag måste än dock ge fördel till Alingsås som sett riktigt stabila ut. Man älskar att kontra och ens anfallsspel bygger i princip på andrafas-spel. Det kommer att vara en fartfylld handboll åt båda håll och jag tvivlar inte på att det inte kommer att bli mycket mål!

Spelbolagen tror förvånansvärt nog på målsnåla möten mellan dessa lag medan jag tror på tvärtom. Bettan erbjuder över 49,5 mål till ett odds på 1,85 och jag plockar direkt. Insatsen får ligga på strax över medel!