I Alingsås nya Estradarena får vi se ett på förhand underhållande möte mellan Alingsås och Eskilstuna Guif. Alingsås som har med sig ett par svaga prestationer möter ett Guif som även dem spelat lite si sådär. Där av blir detta möte oerhört svårspelat och jag väljer därmed att skippa 1-X-2 markörerna, och förlitar mig på överspelen som ser saftiga ut. Mycket mål har bevittnats den senaste tiden och jag tror på mer. Häng med!

  • Match: Alingsås HK – Eskilstuna Guif
  • Spel: Över 52,5 mål i matchen
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.15

Gästande Guif har efter uppehållet haft ett fullspäckat schema med matcher och i sin senaste seriematch förlorade man tungt mot Malmö på hemmaplan. Man har även hunnit med att spela en Europa match mot Balatonfuredi vilket resulterade i ett oavgjort resultat. Detta spelschema gynnar absolut inte denna trupp som förövrigt varit skadedrabbat en hel del. Där av har formen vikit ner sig och endast en vinst tagits på de senaste fem matcherna. Idag möter man Alingsås som även dem är i en liknande situation och om man ska kunna plocka några poäng här krävs en jämn nivå där inte bara storspelare som exempelvis Helge Frieman håller en hög nivå.

Ser vi till Alingsås situation så kan man som jag även tidigare nämnt konstatera att man är i en liknande situation som Eskilstuna killarna. Senast fick man se sig besegrade i Champions League mot KIF Kolding med 34-33, vilket blir lagets fjärde match på endast 11 dagar. Man kommer därmed till detta möte mot Guif med slitna kroppar och formen oviss. Det lutar dock mot ett öppet spel med en hel del kontringar då bägge lagen har det som spetskompetens. En fartfylld handboll räknar jag med!

Så vilken överspels lina plockas? Vi bjuds på hela 2,10 på över 52,5 mål hos bettan, och som jag alltid säger så plockar jag det direkt. Ett fartfyllt spel, fyllt med kontringar lär resultera i ett par mål. Jag går även på min egna känsla och insatsen ligger därmed på medel!