I detta mötet mellan Alingsås och Guif kommer dagens absolut bästa lir! Alingsås har gjort ett stabilt intryck säsongen igenom medan Guif varit fram och tillbaka, men kunde slutligen knipa den sista slutspelsplatsen. Det som kännetecknar dessa lagen är det fartfyllda kontringsspelet och vi lär få se två lag som löper sönder varandra. Det är nästan en fröjd att skåda matcher mellan dessa gäng. Kontringsspel innebär att kanterna kommer få löpa en hel del och där av blir det självklara tipset att de gör mycket mål. Målskyttelina liras med hög insats, häng med!

  • Match: Alingsås HK – Eskilstuna Guif
  • Spel: Andreas Flodman över 4,5 mål
  • Odds: 1,75 @ nordicbet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Alingsås må vara det lag som utnyttjar kontringar och andra fas spel bäst i hela elitserien och det är bland annat därför man blivit så pass framgångsrika. Frisk och Agge i mål har två uppgifter: Ett, att rädda. Två, att kasta direkt. Och det är så man fungerar, vid räddat avslut eller missat skott så flyger bollen snabbt till de löpande kanterna, framför allt Flodman och Frend Öfors som oftast är kliniska. Guif lirar ungefär likadant fast som tabellen visar, är man inte riktigt lika effektiva. Det kommer avgöras där och en av huvudfigurerna enligt mig är Andreas Flodman som inte bara gör mycket mål på kontringar utan också tar straffkast!

Flodman har utvecklats rejält och har nu tagit en klar och säker startplats i ett hårt konkurrerat Alingsås som alltid varit starka i sitt kantspel. Som jag tidigare nämnt så är ens huvudvapen det fartfyllda spelet och mot Guif blir det extra viktigt då man möter ett lag med samma idé. Flodman har under säsongen visat att han är den som är mest effektiv i sitt kontringsspel och gör mest mål, och därför får han förtroende av mig också. Ett stort bonus är att han är första straffskytt och som det vanligtvis brukar se ut i handbollsmatcher så lär det bli en del straffkast. Linan är spelvärt och jag lirar!

Mitt lir blir alltså Flodman att näta över 4,5 mål, vilket jag anser har en stor sannolikhet. Där av höjer jag insatsen till strax under max!