Ännu en intressant match väntar oss då formtoppade Alingsås tar emot Eskilstuna Guif som kommer på besök. Alingsås som fullständigt pulvriserat samtliga motståndare under slutspelet möter ett Guif som är i ett måste-läge och kräver revansch. Med tanke på hur enkelt det sett ut vid Alingsås vinster så kan man inget annat än tro att man tar hem denna serie med tre mot noll. Senast gjorde man 30 mål på hemmaplan, bör man inte lösa en lina på över 26,5 då? Det tror jag, häng med!

  • Match: Alingsås HK – Eskilstuna Guif
  • Spel: Alingsås HK över 26,5 mål
  • Odds: 1,90 @ betway
  • Insats: 7,5/10 units
  • Spelstopp: 16:15

Konstaterbart är att Guif totalt kollapsat i denna semifinalsserie och två raka förluster är ett faktum. Enligt mig är det okej att förlora då man alltid haft det oerhört tufft mot Alingsås, men att man gör det på ett sätt som ser förnedrande enkelt ut är oacceptabelt. 30-21 och 22-26 är två resultat som speglat dessa möten och allt talar för att det återigen ska bli en förlust. Att man har något att spela för är det inget snack om och jag hoppas man kan dra ut ett ess ur rockärmen och sätta emot lite. Står fortfarande fast vid att det är avslag!

Över till Alingsås där man bara kan berömma detta lag. Fem raka vinster av fem möjliga i ett slutspel är fantastiskt och allt talar för att det kommer att fortsätta. Aggefors i mål, räddar allting. Konradsson styr anfallsspelet, och Tern täpper till bakåt. Man har hittills kunnat kontra sig igenom som man älskar och får man till det idag igen så bådar det för utklassning. Alingsås är storfavoriter med rätta!

Så vad blir mitt tips? Man nätade 30 gånger på hemmaplan och 26 på bortaplan. Idag står en lina på över 26,5 mål på hemmalaget och det till ett oerhört fint odds. Klarade man nästan denna lina på bortaplan så lär man ännu en gång kunna passera 26,5 på hemmaplan. Formen finns där och jag plockar denna med nöje. Insatsen får ligga på strax över medel!