Då var det dags för tredje omgången av Europa League. Hemmastarka Ålesund tar emot formstarka Elfsborg. Jag har saken klar för mig, häng på!


Ålesund – Elfsborg
Mitt tips: Över 2.5 mål
Odds: 2.10 @ Eurobet
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Ålesund ligger åtta i den Norska Tippeligan och ställs nu mot Elfsborg på sin hemmaplan. Man trivs allra bäst hemma på sitt konstgräs men nu möter man ett lag som trivs på konstgräs och då blir det inte lika stor skillnad som det var mot Ferencvaros i förra omgången. Elfsborg har konstgräs hemma på Borås Arena så där har man inga fördelar ikväll. Formen är något vacklande men eftersom ligaomgången i Norge blev inställd i helgen p.g.a. hemskheterna i Norge så har laget fått välbehövlig vila och det talar för laget här.

Det som talar för överspelet i den här matchen är att Ålesund vet att man är bortasvaga och därmed måste man ha med sig ett riktigt bra resultat från den här matchen. Därmed bör det vara full fart framåt som gäller för att få in några bollar. Nackdelen är att Elfsborg är oerhört formstarka och hela laget spelar med ett fantastiskt självförtroende och man kan utan tvekan utnyttja alla luckor/ytor som skapas i Ålesunds defensiv. Därmed känns den här matchen helt öppen, det kan lika gärna sluta med Ålesundsseger som med Elfsborgsseger här. Elfsborgs målvakt Ante Covic såg oerhört darrig ut mot Djurgården senast och det talar för överspelet här.

Elfsborg tränare Magnus Haglund har inför matchen gång på gång betonat vikten av att göra bortamål. Jag tror vi kommer få ett disciplinerat Elfsborg som kommer satsa på vassa kontringar likt man gjorde nere i Litauen. Den matchen slutade 1-1 men Elfsborg kunde lika gärna ha vunnit med 2-3 mål. Nu är det tuffare motstånd men Elfsborg känns aningen starkare i mina ögon. Man kommer vilja få med sig ett bra resultat härifrån för att sedan köra över bortasvaga Ålesund hemma på Borås Arena. Det känns som att det kan bli många mål i den här matchen även om Elfsborg gärna ser att det blir målsnålt…