Dags för Coppa Italia igen där skräll-laget Alessandria från Serie C tar emot Milan från Serie A. Matchen spelas på neutral plan så det riktigt fina hemmaspelet Alessandria har kan man glömma här. Dessutom kommer man börja med riktigt bra spelare på bänken från start vad jag läst mig till. Och jag tror Milan, med bra trupp uttagen, vill avgöra detta så tidigt som möjligt då det vankas Milano-derby i helgen.

  • Alessandria – Milan
  • Spel: Milan halvtid
  • Odds: 2.16 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 21.00

Alessandria är ett ganska stabila på hemmaplan i alla fall om vi kollar i Serie C (Lega Pro) där dom huserar. Det är ju dock på bortaplan som dom skrällt alla gånger i cupen, mot Genoa, Palermo och nu senast Spezia där målspottaren Riccardo Bocalon vände på slutet med 2 mål. Han har gjort överlägset mest mål den här säsongen för Alessandria, nu är det bekräftat att han kommer börja på bänken vilket är ett minus såklart eller en taktisk grej att plocka in honom i andra och gå för mål då. Och ja sa ju att man är stabila på hemmaplan vilket är sant, nu spelas denna match in på deras arena utan på Olimpico i Turin så det är bortamatch för båda lagen kan man säga. Jag tror man kommer försöka motstå den press Milan kommer sätta från start och ta matchen därifrån, dock tror jag inte man får någon bra start när ett taggat Milan går för att döda match 1 tidigt.

Förutom att ordinarie stjärnan Bocalon ska börja på bänken så verkar det som att ordinarie centrale mittfältaren Adriano Mezavilla även han bänkas från start, lika så nyförvärvet Simone Iocolano som är bland de bästa spelarna i Serie C. I övrigt så stryker vi ordinarie högerbacken Vedran Celjak som är avstängd här vilket är ett avbräck. och sen har man skador på Antimo Iunco (anfallare) och Gianni Manfrin (back).

alessandria      logo-milan

Milan har fått en riktigt bra chans nu med att komma ut i Europa vilket dom tar på allvar helt klart. Här i semifinalen väntas alltså ett lag två divisioner under och man ska inte underskatta dom. Vilket Milan inte heller kommer göra utifrån den matchtrupp man tagit som är stark. Man tar cupen på allvar vilket är ganska tydligt. Och efter att ha sett flera ”troliga startelvor” så kommer Milan starta med ett ganska bra lag som jag tycker borde kunna leda i halvtid. Finns även en till aspekt i denna match och det är att Milan säkerligen inte vill gå för fullt i hela 90 minuter då det väntas Milano-derby mot Inter i helgen. Därför tror jag man går ut och försöker få till 1 eller 2 mål och på så sätt har ett bra utgångsläge till returen på måndag.

Man har en nästintill ordinarie trupp med sig där endast Bonaventura och Alex saknas, utöver de tidigare skadade Menez, Ely och Diego Lopez. Annars lär det det som sagt bli en bra startelva. Men oavsett om det blir någon spelare som brukar starta som kanske får börja på bänken nu, så är det såklart det är klasskillnad lagen emellan och faktum är att Milan trivts rätt hyfsat på bortaplan denna säsong där man gjort flera bra insatser.

————————————————————————————————————————————————————-

Alessandria har gjort det riktigt bra när man slagit ut Plaermo, Genoa och Spezia. Men nu tror jag sagan kommer ta slut. Visst det är 2 matcher så det väntar en retur. Matchen spelas på neutral plan och Alessandria har högerbacken avstängd samt bänkar målsprutan från start. Milan har derby mot Inter i helgen så här tror jag man vill gå in och döda matchen tidigt. Man har en bra trupp uttagen och det väntas bli en bra startelva här. Klasskillnad rakt igenom. Jag spelar Milan att leda i halvtid till oddset 2.16. Insatsen är strax under medel. Jobba!

/ L’orso