Vi tar oss till Madrid och närmare bestämt Santo Domingo där Alcorcon och Sporting Gijon gör upp om tre poäng. Alcorcon har fortfarande chans på playoff, men det är endast seger som gäller här då. Sporting har redan playoff i sin hand men kan knipa en direktplats till La Liga. Två lag som går för vinsten borde innebära målglatt!

  • Match: Alcorcon – Sporting
  • Spel: över 2,0, 2,5
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Alcorcon hade ingen större lycka i början på säsongen men har hittat stilen nu mot slutet. Laget har faktiskt bara en förlust om vi kikar till de 13 senaste ligamatcherna. Men åtta oavgjorda resultat på dessa 13 matcher innebär att man inte avancerat nämnvärt i tabellen trots en hel del förlustfria matcher. Kryss blev det även i senaste matchen då man gästade Tenerife (1-1), detta efter att Alcorcon spelat med en man mindre hela andra halvlek. Nu är det sex poäng upp till Zaragoza på sista playoff-plats och med tre omgångar kvar så är det endast seger som gäller idag om man ska ha någon chans på detta. Löser Alcorcon tre poäng idag så har man ett ganska gynnsamt program kvar att lösa två ytterligare segrar på, vilket kan räcka. Men det är inget skitlag man stöter på idag och det kan straffa sig att kliva på för hårt.

Hos hemmalaget stryker vi högerback Verdes som blev utvisad senast. Både Djené och Carlos Bellvis är tillbaka i laget efter att ha varit avstängda mot Tenerife.

alcorcon_200x200sporting_200x200

Sporting Gijon har gått riktigt bra den här säsongen trots att man blev av med en hel del klasspelare från förra säsongen. 72 inspelade poäng så här långt innebär att laget redan är klara för minst playoff-spel. Men laget har samma poäng som Girona i kampen om andraplatsen och givetvis är det bara att gå för seger här. Sporting har två hemmamatcher kvar mot sämre motstånd och i sista omgången kan man möta ett Betis som troligtvis redan är klara seriesegrare, så det ser bra ut om vi kikar till spelschemat. Formen ser även den bra ut då laget kommer till spel med tre raka segrar i ryggen. Laget har pumpat in fem mål på de två senaste matcherna och fyra av dessa har lagets skyttekung Guerrero stått för. Samtidigt har laget släppt in mål i två raka matcher och det är mot mindre bra lag som Racing och Lugo.

Skadeläget ser bra ut hos Sporting som får tillbaka viktiga mittfältaren Sergio Alvarez till dagens match. I övrigt kör man på som den senaste vinstmatchen mot Racing (3-1).


Två lag som kommer gå för tre poäng och som absolut inte har något att förlora. Det tycker jag bäddar för ett öppet spel med en del mål. Testar därför över 2,0, 2,5 med en insats strax under medel.

/e@sy