Sena matchen i segunda division idag bjuder på Alcorcon – Recreativo. Ena laget har ett gigantiskt avbräck här och det tror jag kommer fälla avgörande.

  • Match: Alcorcon – Recreativo
  • Spel: Alcorcon
  • Odds: 1,74 pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Alcorcon ligger på en 3:e plats i segundan och är i stort behov av vinst ikväll för att haka på Almeria om en direktplats upp i primera division. Dessutom är det ett getingbo kring platserna för playoff så laget kan inte slappna av alls. Alcorcon är ett av ligans bästa hemmalag med raden 10-2-1 och en målskillnad på fina 24-9 på sina 13 matcher. Förlusten kom i senaste omgången lite överraskande mot Gijon (0-1) men man skapade fortfarande en hel del chanser i den matchen och det var mer dålig skärpa som ställde till det enligt rapporter. Nu har man chans att hitta tillbaka på vinnarspåret på hemmagräs igen och det tycker jag man har goda chanser till mot ett Recreativo som saknar sin store målskytt.

I hemmalaget stryker vi idag Rubén Sanz, Fernando Morán och Sergio Mora. 

Recreativo ligger på en 11:e plats i tabellen men har bara sex poäng upp till en playoff plats, så man har fortfarande helt klart en vettig chans att klättra i serien. Men jag tror man får det tungt idag och den anledningen stavas Chuli som är lagets store målskytt denna säsong. Den unga spanjoren har haft en kanonsäsong hittills och är en stark bidragande orsak till att Recreativo ligger såpass högt upp som man gör. 14 mål på 19 matcher säger allt tycker jag och det är tveksamt om han spelar kvar i segundan länge till. Men nu saknas han alltså på grund av 5 gula kort och det är ett väldigt hårt slag mot bortalagets offensiv.

Saknas gör även Montoro och Morcillo.


Alcorcon som normalt sett är väldigt starka hemma borde kunna sätta åtminstonde en boll i nätmaskorna här, och det kan mycket väl räcka till vinst nu när Chuli saknas hos gästerna. Spelas med en insats strax över medel.

/e@sy