Serieledande Las Palmas har tagit sig till den spanska huvudstaden för att under lördagen ställas mot Alcorcon på Santo Domingo. Hemmalaget är inne i en mycket negativ trend och hoppas kunna ta sig ur den med ett tränarbyte. Men skador och avstängningar stör i Alcorcon och därför tror jag på en bortaseger.

  • Match: Alcorcon – Las Palmas
  • Spel: Las Palmas (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 1.83 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Alcorcon ligger trots allt på en mitten position i tabellen och har inte gått allt för dåligt om vi ser till hela säsongen. Men formkurvan är ingen vacker syn då laget inte vunnit sedan den 7:e december förra året. Fansen har inte varit nöjda och krävt Miguel Álvarez avgång sedan en tid tillbaka. Efter senaste förlusten mot Valladolid (0-1) blev det även förändringar på tränarposten då José Bordalás går in och ska försöka styra upp skutan. Det som behöver styras upp hos laget är försvarsspelet som inte alls funkat under säsongen. Alcorcon anfaller oftast huvudlöst och det kommer straffa sig mot ett lag som Las Palmas, som har kontringsskickliga spelare i truppen.

Stora bekymmer hos hemmalaget dessutom som saknar avstängda trion Nagore (17/1), Rubén Sanz (17/0) samt Escassi (6/0) till dagens match. Vidare så stryker vi skadade Sergio Mora (1/0), Oscar Plano (22/4) och Chema (13/0).

alcorcon_200x200las palmas_180x180

Las Palmas hoppade tillbaka på vinnarspåret efter bortaförlusten mot Lugo (1-2) näst senast, då Racing Santander besegrades med 1-0 i förra omgången. Det innebär att ölaget fortfarande toppar segundan med två pinnar ner till Valladolid på andraplatsen. Laget är vassast på hemmaplan men även på resande fot har man imponerat med endast två förluster på 13 bortamatcher. Som jag nämnde har man en del vassa kontringsspelare i laget och det tror jag kan komma till användning här. Jag tänker då främst på skyttekungen Araujo (23/13) samt en mycket formstark Nauzet Aleman (21/8).

Skadeläget ser mycket bra ut hos gästerna där vi endast stryker Marcelo Silva. Till dagens match har man dessutom försvararen Angel tillbaka, efter en fem matcher lång avstängning.


Det är möjligt att Alcorcon får en effekt av tränarbytet, men jag tror inte det kommer mot serieledarna med så många avbräck man har. Jag tror Las Palmas kontrar sönder Alcorcon och reser hem till ön med tre poäng i bagaget. Medelinsats på spelet, så hugger vi pengarna tillbaka på ett oavgjort resultat.

/e@sy