Även söndagen bjuder på spansk cupfotboll och Granada reser till den spanska huvudstaden för att ta sig an Alcorcon. Man reser med ett riktigt giftigt lag och ska ses med väldigt bra chans i den här matchen.

  • Match: Alcorcon – Granada
  • Spel: Granada (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Alcorcon spelar i den spanska andraligan och där ligger man på en 9:e plats för tillfället efter 17 spelade omgångar. Man sitter lite i samma sits som Granada faktiskt där man har ett stabilt försvarsspel, men otroligt svårt att göra mål framåt. Man har ingen bra anfallsuppsättning i laget och till skillnad från Granada så skapar man inte heller särskilt mycket framåt i de matcher som jag sett med laget. Därför tror jag att man får det väldigt svårt att näta på Granada och jag kan verkligen inte förstå varför spelbolagen gjort hemmalaget till favoriter här. Man vet att man måste ha med sig ett bra resultat till returen för att ha någon chans och det tycker jag talar till Granadas fördel med kontringsskickliga spelare.

Inga direkta avbräck hos hemmalaget som förväntas mönstra samma elva som i senaste ligamatchen mot Lugo (2-1 vinst).

granada1

Granada hade stora skadebekymmer i början på säsongen och gick väldigt knackigt i ligan. Men på slutet har det ljusnat på skadefronten och då har man även spelat riktigt bra fotboll. Nu har man förvisso tre förluster på de fem senaste ligamatcherna, men förlusterna har kommit mot Atletico (1-2), Barcelona (0-4) och nu senast Sevilla (1-2). Dessutom så dominerade man stort mot Sevilla och hade man bara haft lite skärpa i avsluten så hade man tagit en seger där. Nu fick man istället ett sent mål i baken och jag tror man är rejält revanschsugna här. Man satsar helhjärtat på cupen och det märks även när vi kikar på truppen man reser med. Från mittfältet och uppåt så har man Iturra, Recio, Fran Rico, Yebda, Pereira, Brahimi, Buonanotte, Piti, Ighalo och Riki. Det är en lista på riktigt bra spelare som ska kunna skapa en hel del på ett lag från segundan.

För första gången denna säsong så är Granada helt skadefria och därför tvingas man lämna en del spelare hemma, däribland Diakhate och El Arabi. Men alla andra stjärnor finns med på resan och man lär ställa en stark elva på planen, då man får ordentligt med vila tills nästa ligamatch.


Om Granada spelar som i senaste matchen mot Sevilla så kommer man blåsa hem den här matchen hur enkelt som helst, kan inte se hur Alcorcon ska kunna sätta emot något då. Om man vågar så lirar man den raka tvåan här, men jag tycker vi får ett tillräckligt smickrande odds på Granada med insatsen tillbaka vid kryss. Blir en insats strax över medel på det här spelet!

/e@sy