EM-kvalet för U21 är i full fart och Spanien reser idag till Albanien för att försöka ta sin sjätte raka seger i det här kvalet. Spanien har en imponerande offensiv och då jag inte tror Albanien kommer backa hem så kan vi få se en del mål här.

  • Match: Albanien U21 – Spanien U21
  • Spel: över 3,5 mål
  • Odds: 1,73 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 14:00

Albanien U21 är så gott som utslagna ur gruppen då man placerar sig på en jumboplats med endast tre inspelade poäng. Det innebär att man måste vinna sina två avslutande matcher samtidigt som man ska ha en väldigt stort portion tur. Man har med andra ord inte särskilt mycket att förlora och det tror jag kan öppna upp den här matchen rejält. I vanliga fall hade nog Albanien ställt upp ett handbollsförsvar om matchen hade haft någon större betydelse, men det tror jag inte vi får se idag. Man vill bjuda hemmapubliken på offensiv fotboll och med en vinstmatch mot Ungern (2-0) i ryggen så tror jag man är fullpumpade med självförtroende. Med detta självförtroende så tror jag helt klart att man kan vara med och bidra till ett överspel, då Spaniens defensiv inte varit av bästa slag i vissa matcher jag sett. Men framförallt kommer man bli ordentligt straffade om man inte håller ihop lagdelarna och börjar flyga iväg ute på planen.

Hos hemmalaget stryker vi idag mittfältare Bunjaku, i övrigt verkar man ha en frisk och hel trupp.

spainmorata

Spanien U21 har inte haft några större problem i det här kvalet och toppar gruppen på full pott efter fem spelade matcher. Förutom förra matchen mot Albanien (4-0) så har man haft lite problem med hemmaspelet och har ”bara” vunnit med uddamålssegrar mot Ungern (1-0) och Bosnien (3-2) på spansk mark. En stor anledning till detta är att man haft svårt att komma igenom den köttmur som motståndarlagen satt upp, något som jag alltså tror man slipper idag. På bortaplan har man fått lite mer yta att operera på och då har man även tagit två segrar med tennissiffror mot Österrike (6-2) och Bosnien (6-1). Det här laget är otroligt välrustade offensivt och ger man spelare som Morata och Muniain lite yta så smäller det bara till.

Spanjorerna får klara sig utan Oliver Torres (Uppdatering: Kan spela!) idag som åkt på en skada, även Sarabia har lämnat truppen sedan tidigare. Man kan även komma att rotera en del i defensiven då Jordi Amat, Bernat och Saul Ñíguez alla är en varning från att bli avstängda i nästa match, något som hade gynnat överspelet.


Jag både hoppas och tror att Albanien går ut för att spela fotboll idag, man har som sagt ingenting att förlora. Då kan vi få se en småtrevlig match som borde bjuda på en hel del mål. Blir en medelinsats på det här spelet till 1,73 hos unibet.

Testar även spel på över 4,5 mål i matchen till 2,70 hos unibet- 1/10 units.

/e@sy