Vi tar oss till Albacete och närmare bestämt Estadio Carlos Belmonte där nykomlingen Albacete tar emot gästande Zaragoza. Hemmalaget har lämnat jumboplatsen tack vare två raka vinster och ser starka ut för dagen. Men Zaragoza har en del kanoner framåt i planen och kommer definitivt bjuda på hårt motstånd här. Målrikt?

  • Match: Albacete – Zaragoza
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds:  1,95 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Albacete är som sagt nykomlingar i segundan och hade det väldigt tufft inledningsvis på säsongen där förluster kom en efter en. Men nu har man plockat tre vinster på de fyra senaste matcherna vilket innebär att man lämnat jumboplatsen. Senast blev det en 2-1 vinst på bortagräs mot Barcelona B, detta efter två väldigt sena mål. Den matchen borde för övrigt aldrig ens spelats, men med tanke på förutsättningarna så var det mycket starkt gjort av laget. Albacete spelar nämligen väldigt mycket efter backen, lite likt just Barcelona, vilket inte funkade alls på en plan som liknade en simbassäng. Bättre förutsättningar idag och kikar vi till målproduktionen hos hemmalaget så är det inte den som varit det stora bekymret den här säsongen, man har nätat i nio raka matcher nu. Mål gjorde man även i förra veckans cupmatch mot Levante, där man ordnade ett fint 1-1 resultat på hemmaplan. Gästande Zaragoza har nog ett av seriens sämsta försvarsspel, så det finns alla möjligheter till att göra ett par baljor även idag. Men risken finns att man blir lite väl stöddiga på hemmaplan och kliver på väldigt hårt, och det kan straffa sig mot Zaragoza som har ett par väldigt kapabla herrar i anfallet.
Inga som helst bekymmer hos hemmalaget som har samtliga spelare redo för spel.

albacete_180x180zaragoza_200x200

Zaragoza har varit väldigt mycket upp och ner den här säsongen men placerar sig på en fin 8:e plats för tillfället, där man helt klart har häng på lagen ovanför. Man gjorde ett skifte på tränarposten inför förra ligamatchen där serben Ranko Popovic klev in, och det blev önskad effekt på direkten. Zaragoza vann mot Ponferradina med 4-1 och det hade kunnat bli ett par till mål i en mycket chansrik match. Det svänger oftast rejält när Zaragoza spelar och det kan vi även se på resultaten man har på slutet. Kikar vi på lagets fem senaste matcher så hittar vi en målskillnad på 9-11, vilket innebär att det snittats fyra mål per match. Framåt är man farliga med spelare som Baston, Willian och Hadzic, men defensivt har det sett bedrövligt ut. Till dagens match har man dessutom stora bekymmer i de bakre leden då Mario (11/0), Ruben (8/1) och Vallejo (7/0) går skadade, samt att Cabrera (6/0) är avstängd. Det innebär att man får pussla om ordentligt i backlinjen vilket givetvis inte är optimalt.
Förutom de blytunga avbräcken i backlinjen så har man inga större bekymmer framåt i planen. Viktigt är att brassen Willian återkommer efter avstängning.


Albacete har lite vind i seglet nu med två raka vinster, och laget går som sagt sällan mållösa från planen. Men vi ska komma ihåg att hemmalaget släppt in flest mål i segundan så här långt och Zaragoza har intressanta spelare framåt i planen. Det luktar målrikt långa vägar här och över 2,5 mål får sig en insats strax över medel.

/e@sy