La Liga har uppehåll och istället riktar vi blickarna mot spanska andraligan denna söndag. Albacete tar emot ett vingklippt Zaragoza på Carlos Belmonte och ska ha bra chans till tredje raka hemmasegern.

  • Match: Albacete – Zaragoza
  • Spel: Albacete
  • Odds: 2,05 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Albacete var nykomlingar i Segundan förra säsongen och hamnade på en 14:e plats till slut. Jag råkade se en hel del matcher med laget och jag gillade verkligen det jag såg. Albacete är ett lag som spelar fotboll efter backen och dunkar sällan upp bollen vid pressade situationer. Det var vägvinnande många gånger, men man satte sig även i skiten väldigt ofta. Inledningen på den här säsongen har varit som fjolårssäsongen, väldigt mycket upp och mer. Men hemma på Carlos Belmonte har laget övertygat med ett kryss Huesca (1-1) och sedan två raka segrar mot Llagostera (1-0) och Almeria (3-0). Väldigt övertygande segrar ska sägas. Laget kommer från en förlust på bortagräs mot Leganes (2-3) där många trodde att backen Pulido räddade en poäng på övertid. Men i matchen sista sekund satte Leganes ett segermål och skickade hem Albacete lottlösa. Det lär innebära ett mycket revanschsuget hemmalag idag.

Hos hemmalaget stryker vi idag skadade målvakten Dorronsoro och sätter ett frågetecken för mittfältaren Edu Ramos. Inga större bekymmer i mina ögon.

albacete_180x180zaragoza_180x180

Zaragoza var nära att ta klivet upp i La Liga förra säsongen men föll på målsnöret och tappade många tongivande spelare. Nu har man ersatt dessa med ett par starka namn, men de har inte alls fått ihop det i början på säsongen. Förra säsongen var det målskyttet som bar Zaragoza uppåt i tabellen, men det har varit sämre med den varan i år. Endast sex mål framåt på sju matcher gör det svårt att vinna matcher, trots att man lyckades med detta i senaste hemmamatchen mot Alaves (1-0). Innan den matchen hade Zaragoza tre raka matcher utan mål framåt. Nu ska det sägas att försvaret har blivit mycket bättre sedan förra säsongen med bara sex insläppta mål, men jag har sett några matcher med laget denna säsong och kan tycka att siffrorna ljuger lite.

Vi har bekymmer hos gästerna som idag saknar Marc Bertrán, Mario Abrante, Rubén González, Jaime, Pedro, Yassine Bounou och Jesús Vallejo. Väldigt tunga avbräck, framförallt defensivt.


Albacete har övertygat på hemmaplan och mot ett rejält vingklippt Zaragoza ska man kunna ta tredje raka hemmasegern. Insats en bit över medel på den raka ettan.

/e@sy