Viktiga poäng på spel när Albacete – Tenerife drabbar samman på Carlos Belmonte idag. Albacete placerar sig under nedflyttningsstrecket för tillfället och har tre poäng upp till Tenerife ovanför strecket. Ena laget har tunga avbräck i den här matchen vilket gör att jag tar ställning.

  • Match: Albacete – Tenerife
  • Spel: Albacete
  • Odds: 2,00 @ ladbrokes
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Albacete är nykomlingar i segundan och har haft det tufft så här långt med en placering under nedflyttningsstrecket. Jag har sett en del matcher med laget och har trots allt blivit positivt överraskad över spelet man visat upp. Det är inget lag som slår långbollar och springer, utan det är väldigt mycket boll efter backen som gäller, vilket borde gynna laget lite extra idag. Det talas nämligen om hårda vindar i Albacete för dagen och då är det givetvis att föredra bollar efter backen. Albacete är inget utpräglat hemmalag direkt men det har funkat riktigt bra på slutet hemma på Carlos Belmonte. Tre hemmasegrar har det blivit under säsongen och dessa tre segrar hittar vi på de fem senaste hemmamatcherna, så formen är på gång. Laget tog även en mycket fin skalp i senaste omgången då Alcorcon besegrades med 3-2 på bortagräs.

Inga större bekymmer hos hemmalaget idag där vi endast stryker Diego Benito (5/0) och Cidoncha (9/3).

albacete_180x180tenerife_180x180

Tenerife har inte heller haft någon större säsong så här långt och placerar sig på 16:e plats med 24 inspelade poäng. Formen är mindre bra och det ryktas om att tränare Cervera kommer få lämna klubben snart om segrarna inte börjar trilla in. Målskyttet är ett stort problem och kikar vi på lagets sex senaste matcher så har man bara mäktat med tre mål framåt, samtliga från anfallaren Diego Ifran (11/7). Ifran är en mycket bra anfallare och hade troligtvis spelat i La Liga om han inte dragits med en massa skadebekymmer. Men någon Ifran kommer inte till spel idag då han återigen dras med skadebekymmer, vilket är ett gigantiskt avbräck.

Förutom Ifran stryker vi även Guarrotxena (9/1), Arnáez (2/0), Jorge Sáenz (3/0), Javi Moyano (22/0) samt målvakt Carlos Abad-Hernández (7/0).


Albacete har vind i seglet efter senaste vinsten och ska ses med bra chans till att ta andra raka här. Tenerife är rejält vingklippta och utan Moyano samt Ifran får man det tufft. Medelinsats på ettan!

/e@sy