Har hittat ytterligare ett objekt från den spanska andraligan idag då Albacete tar emot Recreativo Huelva hemma på Carlos Belmonte. Viktiga poäng på spel i botten av tabellen där Albacete har ett gyllene tillfälle att rycka ifrån Recreativo. Jag har min vinnare klar för mig här, häng på!

  • Match: Albacete – Recreativo
  • Spel: Albacete -0,5
  • Odds: 1,825 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Albacete är nykomlingar i segundan och även fast tabellplaceringen (17:e plats) inte är särskilt bra just nu så hoppas jag man klarar sig kvar, för laget står för en positiv fotboll. Det är oftast boll efter backen som gäller och de dagar som passningsspelet sitter så är Albacete ruskigt bra. Det har vi även sett på slutet då laget har segrar mot topplagen Las Palmas (1-0) och Valladolid (1-0). I senaste omgången blev det en bortaförlust mot Leganes (2-0), vilket inte var särskilt överraskande egentligen. Leganes är gott gåendes just nu och Albacete är som bäst på hemmaplan. Hemma på Carlos Belmonte har man nu fem raka matcher med poäng, uppdelat på två vinster och tre oavgjorda resultat. Värt att notera är att laget endast släppt in ett (!) mål på dessa fem matcher. Nu har man inte direkt öst in mål framåt, men hålla nollan intakt mot både Las Palmas och Real Betis är riktigt starkt!

Hos hemmalaget stryker vi idag mittfältare Cidoncha (9/3) samt mittback Pulido (19/3).

albacete_180x180recreativo_180x180

Recreativo Huelva ligger pyrt till i botten av tabellen och har just nu en pinne upp till Osasuna på säker mark. Det har även varit lite stormigt på sidan av planen där klubben brottats med en del ekonomiska bekymmer. Formen är tveksam med två förluster på de tre senaste matcherna där Ponferradina (0-1) blev för svåra i förra omgången. Recreativo gick mållösa från den matchen och det har varit ett återkommande problem under säsongen. Bara 29 mål framåt på 33 omgångar är sämst i hela ligan tillsammans med Mirandes. Det rimmar inte särskilt bra med tanke på det fina försvarsspel Albacete visat upp på hemmaplan mot slutet. Vi har även lite problem hos gästerna som åkte på två röda kort i senaste omgången, vilket innebär att försvarsspelarna Vega (10/0) och Córcoles (29/0) är avstängda idag.

Förutom de två avstängningarna får gästerna även klara sig utan Montoro (26/3), Cabrera (13/0) samt Nana (6/0).


Jag gillar sättet Albacete spelar fotboll på och tror det fina passningsspelet kan vara vägvinnande mot Recreativo. Albacete har visat fin hemmaform på slutet och har verkligen chansen att ta ett rejält steg mot förnyat kontrakt idag. Ettan är min till en medelinsats!

/e@sy