Copa del Rey går in i sin tredje omgång där vi ikväll har match mellan Albacete och Recreativo de Huelva, båda hemmahörandes i Segundan. Det är lite olika tongångar från lagens tränare inför den här matchen och det gör att jag tar ställning för ena laget.

  • Match: Albacete – Recreativo
  • Spel: Albacete (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Albacete är nykomlingar i segundan och har inte fått någon pangstart på säsongen direkt. Fem inspelade poäng har man och med det så placerar man sig sist i tabellen just nu. Jag har bara sett en match från laget den här säsongen och med den på näthinnan så tycker jag det är konstigt att man gått såpass dåligt. Den matchen slog man nämligen Real Betis på bortagräs, vilket är en av de svåraste matcherna i ligan kan jag tycka. Man behöver heller inte be om ursäkt för den vinsten då man var det klart bättre laget. Men efter den vinsten så har man fyra förluster på kontot, där man endast mäktat med ett mål framåt. Därför kan man tänka sig att tränare Sampedro går in med en halv fot här och istället satsar på helgens ligamatch, men så går inte tongångarna. Han anser att den här matchen är mycket viktig och tror att att avancemang i cupen kan stärka hela laget inför framtida matcher. Dessutom kliver lagen från la liga in i turneringen nästa omgång, vilket kan innebära klirr i kassan om man får ”rätt lag”. Sampedro nämner att han kommer rotera på en del positioner idag, men på det stora hela så kommer det vara ett mycket starkt lag han sätter ut på planen

albacete_180x180Recreativo_200x200

Recreativo Huelva tappade viktiga spelare inför den här säsongen och främst då i anfallet. Det har även märkts i inledningen på säsongen där man endast gjort åtta mål framåt på lika många matcher. Men trots detta så placerar man sig högt upp i tabellen och det tack vare ett mycket fin försvarsarbete. Endast fem mål har man släppt in så här långt, vilket är bäst i ligan tillsammans med Valladolid. Men cupen verkar inte tränare Jose Luis Oltra vara allt för sugen på att avancera i. Han säger att cupen inte är högsta prioritering för tillfället och en förlust i dagens match inte är särskilt svår att smälta. Recreativo har en tuff hemmamatch mot Gijon till helgen och Oltra verkar redan riktat blickarna mot den. Han plockar med sig sex b-lagsspelare till dagens match och har deklarerat att det kommer roteras friskt i elvan. Man fick mittfältaren Manu Molina skadad i senaste ligamatchen mot Tenerife och Oltra vill nog inte se något mer av den varan idag. Det känns inte som gästerna tar den här matchen på största allvar och då borde man få det tufft.


När man hör de båda tränarna prata så är det inget snack om att Albacete verkar gå in mest för den här uppgiften. När man dessutom har hemmaplan så tycker jag att man ska ha vettig chans att vinna här. Testar därför en medelinsats på Albacete med insatsen tillbaka vid ett kryss. Ska även nämnas att i det här skedet av turneringen så spelas det endast ett möte.

/e@sy