Real Betis från Sevilla reser en kort bit uppåt i landet då en bortamatch mot nykomlingen Albacete väntar på Carlos Belmonte. Albacete har spelat en hel del målglada matcher på slutet och jag tror inte det blir någon ändring på det här. Överspel!

  • Match: Albacete – Real Betis
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Albacete är nykomlingar i segundan och har haft det tufft så här långt då laget parkerar på en 20:e plats i tabellen. Det är dock inte långt upp till säker mark och jag är ganska övertygad om att Albacete kommer klara sig kvar i andraligan till slut. Laget spelar nämligen en positiv fotboll efter backen och 31 mål framåt är nästan i klass med topplagen i ligan. Men försvarsmässigt har man haft det tufft och det är också anledningen till att man ligger där man ligger. Tillsammans med Sabadell och Barcelona B har Albacete släppt in flest mål i segundan, 43 stycken på 24 matcher. Det håller inte att visa upp ett sådant försvarsspel, och absolut inte mot ett lag som Betis. Kikar vi på de fem senaste matcherna för Albacete har fyra av dessa klivit över 2,5 mål. Endast i bortamatchen mot tajta Racing Santander (0-1) blev det målsnålt.

Hos hemmalaget stryker vi idag Gonzalo (20/0), Mario Ortiz (19/0) och Samu (7/2). De två förstnämnda är hårda avbräck defensivt och det är illa mot det här motståndet.

albacete_180x180betis_180x180

Real Betis hade en tuff start på säsongen men har nu trampat igång på allvar med 10 raka ligamatcher utan förlust. Sju vinster samt tre oavgjorda resultat har det blivit, vilket innebär att Betis finns med i toppen av tabellen och slåss för en direktplats. Men laget har nu två raka kryss i ryggen och eftersom det är knallhårt i toppen av ligan så krävs det trepoängare för att inte tappa mark. Offensivt så är det inget att snacka om, där är dr grönvita otroligt välrustade. Kadir, Ceballos, Cejudo, Molina, Pacheco, Rennella och Ruben Castro är en anfallsuppsättning som få lag i den här ligan kan matcha. Det är många kontringsskickliga spelare i den listan och det kan komma väl till hands här. Men defensivt imponerar inte Betis och laget har släppt in mål fyra av de fem senaste matcherna. Albacete är starka offensivt och kan skada gästerna idag.

Även hos Betis har vi lite defensiva bekymmer med Xavi Torres (14/1) och Cristiano Piccini (5/0) skadade samt Alfred N’Diaye (10/0) avstängd. Mittback Bruno skulle egentligen missat matchen efter sitt röda kort senast, men det blev upphävt av förbundet och han får därför spela. Det är dock ingen högre klass på den här herren och han får gärna spela för min del.


Två lag som söker en trepoängare i varsin ände av tabellen tror jag innebär öppet spel och en hel del chanser åt båda håll. Med lite defensiva bekymmer hoppas jag därför på minst tre mål i matchen. En insats strax över medel åker in på spelet!

/e@sy