La Liga är över för denna säsong men Segundan trummar vidare i fyra omgångar till. Vi beger oss till Carlos Belmonte där jag tycker mig hittat ett bra speltips i matchen mellan Albacete – Alcorcon. Två lag som slåss vid olika streck och verkligen är i behov av att vinna den här matchen. Det luktar därmed öppet spel och tillsammans med defensiva avbräck tror jag på mål.

  • Match: Albacete – Alcorcon
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,24 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Albacete har inte haft någon lyckosam säsong och slåss nu för att hålla sig kvar i andraligan som nästjumbo på 36 inspelade poäng. Det är sju poäng upp till Ponferradina på säker mark och med endast fyra omgångar kvar av säsongen så finns det bara en sak som gäller här, nämligen att vinna. Albacete ställs mot just Ponferradina i nästa omgång och tränaren Cesar Ferrando har själv gått ut och sagt att det är två vinster som gäller i dessa matcher om laget ska ha någon som helst chans på förnyat kontrakt. Vi kan därför förvänta oss ett mycket offensivt hemmalag i den här matchen och även fast man inte gjort särskilt många mål framåt den här säsongen så tycker jag att man har en fin uppsättning offensiva spelare. Jona är en spelare som jag gillar och som har pumpat in mål i Segundan tidigare säsonger. Bara fem mål denna säsong men det finns kapacitet där. Kikar vi defensivt så har det däremot inte fungerat så bra, med 54 insläppta mål är man det lag som släppt in flest mål hittills denna säsong. Det är en defensiv som man måste blotta i den här matchen och det gynnar givetvis överspelet.
Kikar vi till skadeläget så stryker vi Edu Ramos, Cidoncha och Victor Ortiz till den här matchen. Edu Ramos det klart tuffaste avbräcket där då han gör stor nytta på det defensiva mittfältet. Men det största avbräcket hittar vi försvarsgeneralen Paredes som drog på sig sitt 15:e gula kort senast mot Valladolid och således är avstängd. Han har endast missat tre matcher den här säsongen och med sin rutin är han ett gigantiskt avbräck!

albacete_180x180alcorcon_180x180

Alcorcon har haft en trevligare säsong än Albacete och placerar sig just nu på en 9:e plats i Segundan med 55 inspelade poäng. Laget har fortfarande chans att nå playoff med fyra omgångar kvar men det är ett getingbo kring den sista playoff-platsen så det gäller verkligen att vinna de matcher som är kvar om det ska bli verklighet. Det är bara tre pinnar upp till Osasuna på 6:e platsen, men med tanke på det usla bortafacit som Alcorcon har så blir inte detta någon enkel match. Raden 5-4-10 på resande fot är inga vackra siffror och av de 40 mål som Alcorcon släppt in den här säsongen så har 30 av dessa kommit på bortaplan. Faktum är att det endast är tre lag i ligan som släppt in fler mål på bortaplan. Men kikar vi framåt så har madridlaget en sylvass herre som lär trivas mot ett Albacete som blottar sin defensiv. David Rodriguez har fått chansen i La Liga under ett par säsonger men inte riktigt slagit sig in, men i Segundan håller han riktigt bra klass. 20 mål för Alcorcon förra säsongen och denna säsong är han uppe i 17 mål.
Kikar vi till gästernas skadelista så ser det faktiskt väldigt ljust ut, men man har ett blytungt avbräck i mittback Dakonam Djene som är avstängd. Nu ser det ut som Djene ersätts av Rafa Paez och det är en herre som endast gjort fem matcher den här säsongen.


Två lag som måste gå för seger kring olika streck och bara där har vi material för ett överspel. När vi sedan slänger in defensiva avbräck hos båda lagen så gillar jag spelet ännu mer. Oddset är fint och en insats strax över medel åker in!

/e@sy