Match på Carlos Belmonte under lördagen där Albacete tar emot gästande Alaves. Två lag som söker tre poäng i varsin ände av tabellen och jag tror vi kan få se en del mål här.

  • Match: Albacete – Alaves
  • Spel: över 2,0, 2,5 mål
  • Odds: 1,95 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Albacete är nykomlingar i segundan och har varit ett trevligt inslag med boll efter backen och en offensiv fotboll. Den spelidén har kanske inte varit särskilt vägvinnande, men det brukar bli underhållande matcher när Albacete spelar med en del mål. Räknar vi ut ett snitt på de 37 omgångar man spelat så hamnar vi på nästan exakt 2,7 mål per match. Hemmaformen är bra då laget har tre raka segrar på Carlos Belmonte där totalt sex mål har gjorts framåt. Laget har trots allt bara sex poäng till godo på Racing under strecket så en fjärde hemmavinst hade givetvis varit skönt. Men kikar vi defensivt så är det tack vare den som Albacete ligger där man ligger. Laget släpper ofta in mål och nu senast fick man släppa tre bakom sig i förlustmatchen borta mot Zaragoza (1-3). Alaves har ett fartfyllt lag och kan mycket väl straffa hemmalaget här.

Inga nya bekymmer hos Albacete som kommer till spel med samma trupp som senast.

albacete_180x180alaves_180x180

Alaves har stått för en klart godkänd säsong så här långt och har fortfarande chans att nå playoff. Men det är sex poäng upp till Zaragoza på 6:e platsen och det innebär att det endast är seger som gäller i de avslutande omgångarna. Laget måste chansa lite och är inte alls intresserade av något oavgjort resultat, vilket lär öppna upp matchen. Seger senast mot Ponferradina (2-1), men innan det hade laget tre raka förluster på kontot. Spelet på resande fot har inte imponerat under säsongen med endast tre segrar på 18 försök, men vi ska inte räkna bort gästerna. Som jag nämnde har man en del speedkulor i laget och det kan komma väl till hands idag.

Hos gästerna stryker vi skadade Ion Vélez. Inte heller Despotovic, Tejera, Galán, Einar eller Xabi Castillo får plats i matchtruppen.


Albacete vill öka avståndet ner till nedflyttningsstrecket och Alaves jagar en playoff-plats. Där är förutsättningarna. Det brukar vara bra drag på Carlos Belmonte och med två lag som vill framåt så tror jag på mål. Medelinsats på över 2,0, 2,5 mål!

/e@sy