La Liga har paus denna helg och istället vänder vi blicken mot den spanska andraligan som kör på som vanligt. Vi tar oss till de norra delarna av Spanien där vi får se lite av ett derby mellan Alves och Racing Santander. Alaves har en mycket fin hemmaform för tillfället och kan ta sin femte raka hemmaseger här. Lyckas man med det?

  • Match: Alaves – Racing
  • Spel: Alaves
  • Odds: 1.75 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Alaves har inte haft någon större säsong så här långt då laget placerar sig på en 14:e plats med 38 inspelade poäng. Men segundan är, som vanligt, mycket jämn och laget har ”bara” 8 poäng upp till Zaragoza på en 6:e plats. Det innebär att Alaves kommer gå för segern här och laget har en mycket fin känsla på hemmaplan för dagen. Laget har alltså fyra raka segrar på hemmagräs med en tillhörande målskillnad på fina 11-0. Segrar mot Osasuna (3-0) och Mallorca (2-0) är inget att skryta över kanske, men både Zaragoza (4-0) och Leganes (2-0) är lag som gått starkt under säsongen. Senast blev det en förlust mot Lugo (2-3) på bortagräs. Men Lugo är ett av ligans mest formstarkaste lag och det är därför inget jag drar för stora växlar på.

Hos hemmalaget stryker vi vänsterback Castillo (10/0) och mittfältare Rafa Garcia (7/0). Inga tyngre avbräck i mina ögon.

alaves_180x180racing_200x200

Racing Santander har haft en jobbig säsong i segundan och kommer få slåss ordentligt för att säkra ett nytt kontrakt. Laget placerar sig precis under nedflyttningsstrecket just nu och har två poäng upp till Osasuna på säker mark. Racing har ett ordnat försvarsspel och har faktiskt släppt in färre mål än många av mittenlagen i ligan, men målskyttet har varit bedrövligt så här långt. Man saknar dessutom sin stora målskytt Kone (13/7) samt mittfältare Concha (24/3) till dagens match, vilket inte lär förstärka offensiven direkt. Formen är inte särskilt bra hos Racing med endast en vinst på de sju senaste matcherna.

Förutom Kone och Concha stryker vi även mittfältaren Fede (24/0) som är ett riktigt tungt avbräck. Alla dessa tre herrar är startspelare en normal dag och det lär märkas av.


Alaves är formtoppade på hemmaplan och mot ett rejält vingklippt Racing ska man ses med bra chans till femte raka hemmasegern. Vi testar därför en insats strax över medel på den raka ettan.

/e@sy