Riktigt stolpe ut igår med spelen från Segundan men vi tar nya tag idag och börjar med matchen mellan Alaves – Ponferradina. Hemmalaget ligger på en direktplats till La Liga i detta nu och mot ett bortasvagt Ponferradina ska man inkassera tre enkla poäng.

  • Match: Alaves – Ponferradina
  • Spel: Alaves
  • Odds: 1,75 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Alaves har gått riktigt starkt den här säsongen och befinner sig just nu på en direktplats till La Liga med 65 inspelade poäng, samma antal poäng som serieledande Leganes, men med en match mindre spelad. Formen är riktigt bra för dagen med två raka segrar och man har ställts mot betydligt tuffare motstånd än detta då Valladolid (2-1) och Alcorcon (1-0) besegrats. Kikar vi till truppen så har man ett riktigt bra lag som helt klart ska vara med och slåss om en direktplats. På målvaktsposten har man Fernando Pacheco som närmast kommer från Real Madrid. Han har varit ligans bästa målvakt hittills och lär spela i La Liga nästa säsong oavsett om Alaves går upp eller inte. Framåt har vi ytterligare en Pacheco, med förnamnet Dani. Han spelade i Betis förra säsongen och håller väldigt bra klass i Segundan. När vi ändå är inne på det offensiva så måste vi såklart nämna Toquero, som är lagets bästa målskytt den här säsongen. En slitvarg utan dess like som har väldigt många år i La Liga innanför västen. Kort och gott har Alaves en riktigt bra trupp och på ett slutsålt Mendizorroza ska man ses med mycket god vinstchans idag.
Det är även ett väldigt ljust skadeläge hos hemmalaget men man saknar avstängda mittfältaren Sergio Mora. Det finns dock fullgoda ersättare.

alaves_180x180ponferradina_180x180

Ponferradina har till skillnad från Alaves inte haft någon lyckosam säsong då laget placerar sig på en 18:e plats i tabellen och slåss för sin överlevnad i Segundan. Man har bara tre poäng till godo på Almeria under strecket så givetvis måste man höja sig nu när det endast återstår fyra omgångar av säsongen. Laget tog en seger i senaste omgången då Lugo besegrades med 2-1 på hemmaplan, men Ponferradina är ett helt annat lag på hemmaplan än på resande fot. Kikar vi till de 43 poäng som laget spelat ihop så har 34 av dessa kommit på hemmaplan, vilket säger en del. Bortafacit denna säsong är 1-6-12 och även fast man tog poäng mot Osasuna (0-0) senast och missade en straff så var man utspelade stora delar av matchen. Målskyttet har varit den stora boven på resande fot där laget inte gjort mål på fyra raka bortamatcher. Mot ett av ligans bästa defensiv tror jag därför att gästerna får det svårt att göra mål även idag.
Större bekymmer hos gästerna som saknar backen Camille, mittfältaren Andy och anfallare Infante.


Toppen mot botten och ett hemmastarkt Alaves mot ett extremt bortasvagt Ponferradina. Mycket talar för en hemmaseger här och på ett utsålt Mendizorroza så tror jag att Alaves plockar en stabil seger. Jag spelar därför ettan med en tung insats.

/e@sy