Fint möte på Mendizorroza under kvällen där Alaves tar emot Girona. Hemmalaget har chans på playoff samtidigt som gästande Girona kämpar om en direktplats till La Liga. Båda lagen har spelat en del målrika matcher på slutet och jag tror vi får se en till sådan ikväll.

  • Match: Alaves – Girona
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Alaves från Baskien gör sin andra raka säsong i segundan och det var väldigt nära att man åkte ur förra säsongen. Den här säsongen har det dock gått bättre då laget placerar sig på en 8:e plats just nu och har häng på playoff. Det är endast tre pinnar upp till Zaragoza på sjätteplatsen och Alaves har fin form för dagen med två raka vinster i ryggsäcken, detta mot Ponferradina (2-1) och Albacete (3-2). Men baskerna har ett mycket tufft spelschema kvar med matcher mot både Valladolid och Las Palmas, så det vill nog till att man hämtar segrar i hemmamatcherna, där man varit som bäst under säsongen, som så många andra lag från Baskien. Fem mål framåt på de två senaste matcherna alltså och med tanke på hur Girona såg ut senast mot Zaragoza så finns det alla möjligheter att skada gästernas defensiv här. Men samtidigt så lär man se upp när spelet vänder.

Hos hemmalaget stryker vi idag anfallarna Toti och Ion Velez. Toti är helt klart ett avbräck men den trolige ersättaren Lanzarote (lån från Espanyol) håller helt klart på den här nivån.

alaves_180x180girona_200x200

Girona har gått riktigt starkt den här säsongen och återfinns just nu på plats nummer två i tabellen, vilket är en direktplats till La Liga. Men både Sporting, Valladolid och Las Palmas vill lägga beslag på den platsen, så det gäller att katalanerna plockar poäng i de återstående matcherna. Man hade ett gyllene tillfälle att göra ett litet ryck i senaste matchen mot Zaragoza (1-1), men laget blåste på tok för många heta lägen och fick nöja sig med en pinne där. Det ska även sägas att Zaragoza hade en hel del farligheter i matchen och jag var inte alls imponerad av Gironas försvarsspel. Men framåt är laget riktigt bra och man har tre anfallare som kan producera mål i Mata, Sandaza och Sanchon. Det är killar med fart i sig och det kan bli en passande matchbild här med en del kontringar.

Hos Girona stryker vi idag försvarsspelarna Cifu och Lejeune. Tunga avbräck defensivt!


Alaves vill ha tre poäng i jakten på playoff och Girona vill ha tre poäng i jakten på direktplats till La Liga. Det känns som det kommer svänga rejält i den här matchen och med lite utdelning så tror jag vi kliver över 2,5 mål.

/e@sy