Copa America, dam VM och U21 EM, samtliga mästerskap har uppehåll idag och denna måndag blir en lugnare dag än övriga veckodagar, för många. Dock inte för mig då jag trots allt hittar ett fint spel i svenska division 1 där Akropolis tar emot Södertälje som kommer på besök. Akropolis har imponerat stort och är obesegrade i flertalet matcher, medan Södertälje åkt in i väggen och har tre raka tunga nederlag. Ska denna svit vända för gästerna eller ska Akropolis fortsätta att hänga med i toppen? Jag tror på favoritvinst och håller med spelbolagens odds fördelning. Häng med!

  • Match: Akropolis IF – Södertälje FK
  • Spel: Akropolis -1
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19.00

Ser vi till Södertäljes position i tabellen så kan man konstatera att den helt klart varit betydligt mycket bättre när man för tillfället placerar sig på en elfte plats. I början av säsongen rivstartade man och var med i toppen fram tills, som förväntat, de svårare matcherna kom och man börja tappa poäng. Just nu har man sex matcher utan vinst varav tre förluster och tre oavgjorda resultat. De tre senaste nederlagen har kommit mot lag som Brage, Umeå och Motala och det med mer än endast uddamålet. Idag gästar man Akropolis som håller minst lika bra klass som dessa lag man torskat mot tidigare och jag kan inte se Södertälje hämta något här.

Över till Akropolis som ju längre säsongen har gått, bara blivit bättre och bättre. Jämför man Södertäljes och Akropolis senaste prestationer så är det en enorm kontrast. Man har tagit fem segrar på de senaste sex matcherna och allt talar för att man ska fortsätta i detta vinnarspår. Senast vann man mot Forward på bortaplan med 1-2 för att innan det ha besegrat Västerås med hela 6-1, vilket är starkt. Ni hörde själva Södertäljes situation och för mig är det solklart att en tre poängare hämtas in här. Nämnvärt är även att Akropolis släppt in minst mål i hela serien tillsammans med Nyköping, vilket endast är åtta insläppta.

Så vad blir mitt lir? Jag tippar självklart på hemmalaget men då man presterat så pass bra medan Södertälje inte alls visat något höjer jag linan ett snäpp. Akropolis -1 asian ger ett fint odds på 1,90 hos bettan vilket i mina ögon låter rimligt. Vid uddamålsseger blir det pengarna tillbaks. Insatsen får ligga på strax över medel!