Det kommer bli ett viktigt möte när Åkers tar emot Visby på hemmaplan. Hemmalaget kämpar för att ta sig upp till topp fyra medans Visby kämpar för att hålla sig kvar. I grunden tycker jag  det inte skiljer så mycket här och då väger hemmaplan tungt.

  • Match: Åkers – Visby
  • Speltips: Åkers ML
  • Odds: 2.29 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 8/11, 15.00

aker-strangnasÅkers vann senast på bortaplan mot Wings med 3-2 efter att backen Martin Backholm avgjort i sudden. Känslan är väl att Åkers hade behövt tre poäng där, men två poäng är klart bättre än både ett och noll. Idag tar man sig ann andraplacerade Visby och som vanligt kommer det bli en tuff match. Förra hemmamatchen man hade spelade man mot Sollentuna och vann enkelt med 5-2. Matchen innan det hade man överlägsna Södertälje på besök. En match som också SSK vann med 6-4 efter att ha vänt i den sista perioden. Åkers är faktiskt ett av väldigt få lag den här säsongen som faktiskt gett Södertälje en match. Det tyder väl också på att man är riktigt starka på hemmais, vilket även statistiken visar. Jag tycker inte Åkers kommit upp i den nivå som man kanske kan ligga på. Hemma har man spelat bra, men man har tappat alldeles för många onödiga poäng på resande fot. Jag tycker man ska ha bättre chans än vad oddssättarna tror idag. På pappret har man ett ganska bra lag, framförallt offensivt sett. Tony Lagerström, Björn Jonasson och Nicklas Nílsson är riktigt bra för att nämna några. Håller man bara Visby runt max 3-4 mål idag så bör man ha god chans att vinna.

visby-romaVisby är också ett topplag i den här serien och har varit så i många år. Man har dock aldrig tagit det där extra klivet som behövs för att utmana de allra bästa i hockeyettan. Däremot så gör man sig alltid bra i stockholmsserien då den kanske rankas som den sämsta av alla serier. Idag åker man uppåt i landet för att besöka Åker/Stträngnäs. Det kommer som jag skrev ovan att bli väldigt tufft och förmodligen riktigt jämt. Jag tycker dock inte att Visby ska vara såhär stora favoriter på bortaplan. Oddssättarna går på tabellen här och trots att det skiljer åtta poäng mellan lagen så tycker inte jag att det skiljer så pass mycket om man ser på trupperna. Ja, jag hade nog haft Visby högre än Åkers i tabellen i slutet av säsongen, men jag hade också haft Åkers högre än var dom är just nu. Visby hade lite problem senast hemma mot Väsby, men lyckades tillslut i slutet av den sista perioden reda ut det och vinna med 4-3. Idag blir det klart tuffare motstånd.


Åkers är bra på hemmaplan och bör ha minst lika bra chans enligt oddsen, men nu ligger man som ganska stora underdogs. Det kommer jag såklart att utnyttja. Mitt spel blir alltså Åkers ML till oddset 2.29 hos betsafe. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden