Tror mig ha hittat ännu ett bra spel, denna gången handlar det om två målglada lag, Åkers och Nyköping. Båda lagen har inför sMäsongen tappat ett par viktiga kuggar och nu börjar man få ett humm om vilka som har klarat sina tapp bäst. Läs vidare så får ni mer info.

  • Match: Åkers – Nyköping
  • Serie: Div 1D
  • Speltips: Nyköping 
  • Odds: 1.90 @ Expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 26/9, 19.00
Åkers var förra året nykomling och gjorde det grymt bra. Tllslut räckte inte deras bedrövliga försvarsspel till längre. Till denna säsongen har man tappat flertalet tunga pjäser vilket har visat sig vara riktigt tungt. Jag skrev om Åkers för någon vecka sen där jag trodde att de nya killarna skulle leva upp till förväntningarna, men där hade jag fel. Man har alltså tappat sina 2 bästa backar poängmässigt där jag väljer att lägga fram Emil Flodqvist (46 poäng) som snittade mer än en poäng per match under sina 41 spelade. På forwardssidan har man tappat 3 av de 6 poängbästa, varav kapten Stefan Eriksson (54 poäng) och trollkarlen Daniel Despotovic (71 poäng). Dessa tre som jag nämnt kom på de tre förstaplatserna i interna poängligan. Men nu var det ju inte anfallsspelet som varit problemet denna säsongen, utan återigen försvarsspelet. Men det är tunga tapp man gjort bakåt också, för de är inte dåliga bakåt. Möjligtvis ett litet frågetecken för Despotovic som lever på offensiv blå, men Stefan Eriksson, Emil Flodqvst, Victor Carlsson, Fredrik Nyberg och Richard Eriksson drog alla ett tungt lass bakåt. Inte ens då var det bra. Till den här säsongen har man värvat in bland annat Christofer Bild som står i en klass för sig, i anfallszon. Bakåt kan han inte täcka upp alla förluster. Målvaktsspelet har inte varit bra i Åkers då man har släppt in 20 mål på 4 matcher. Beror som sagt inte bara på målvakterna, men Simon St Cyr och Marcus Hansson håller knappast bra klass. Åkers har varit utspelade i två raka matcher mot Huddinge respektive Visby/Roma. En målskillnad på 3-12 och skott på mål 34-87 till fördel för motståndarna. Det säger en del om hur det ser ut i försvarszon.
Nyköping har krossat varenda motståndare sen jag rekade dem i förlustmatchen i första omgången mot Väsby. Nu har de tre raka segrar med målskillnaden 18-5. Niklas Bröms har gjort fina 12 poäng på dessa 4. Nyköping har ett bra lag rakt igenom, och även fast man tappat många tongivande verkar det som de nya gör ditt jobb samtidigt som de som är kvar har steppat upp och fyllt ut tomrummet efter bland annat Fredrik Håkansson. Båda lagen är bra offensivt, men Åker är fruktansvärt kassa i egen zon att det ska vara fördel Nyköping här. En jämförelse, Åker har fått stryk mot Huddinge med 8-2 (47-15 i skott) och Nyköping slog Huddinge hemma med 7-2. Åkers har även haft problem i sina två första matcher mot Järfälla respektive Botkyrka där de avgjort  i slutet av matcherna. Dessa två lag kommer befinna sig i botten av tabellen. Nyköping åker med fullt lag.

Åkers måste stäppa upp om de ska ta några poäng ikväll. Nyköping har riktigt bra chans, men håller ned insatsen till medel då jag vet att Åker besitter en fin offensiv. Det gör även Nyköping. 5 units på bortaseger får det bli.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

/Heden