Ännu en match där vi har motivationen som en stor faktor, men även att det ena laget underpresterat lite under hela säsongen. Åkers tar emot Hudiksvall där matchen har väldigt stor betydelse för hemmalaget och bortalaget spelar nog förmodligen endast av matchen för att sedan gå på juluppehåll.

  • Match: Åkers – Hudiksvall
  • Speltips: Åkers ML
  • Odds: 1.84 @ Unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 9/12, 19.00

aker-strangnasSenast Åkers spelade så vann man med 6-3 borta mot Haninge och reken satt utan större problem. I den matchen visade man hur bra man kan vara om allting stämmer. Man har under hela säsongen haft stora problem med det defensiva och för många insläppta mål. Nu har det visserligen varit Åkers ”specialitet” under de senaste säsongerna, men man är bättre än så. Jag vet inte hur många gånger jag rekat för Åkers fördel den här säsongen och jag kommer alltså fortsätta att göra det nu. Man har ett väldigt kompetent lag offensivt sett. Deras tre första femmor är bra för den här serien. Förstakedjan med Bröderna Tony- och Alexander Lagerström tillsammans med Ncklas Nilsson har varit riktigt bra. Det finns alltså ganska många offensiva kuggar i detta lag och i en match där varenda poäng kommer bli viktig så tror jag man tar sig i kragen helt enkelt och vinner. Just nu ligger man på sjundeplats, men det är också fyra lag inom två poäng vilket gör att man får starta fortsättningsserien med antingen 4, 5, 6 eller 7 poäng beroende på resultaten idag. Därför behöver man plocka så många poäng som möjligt idag och bör också således vara bra mycket mer motiverade än bortalaget idag.

hudiksvallHudiksvall är sedan ett par omgångar tillbaka klara för allettan. Man kan komma någon placering högre i tabellen, men det är också något som inte spelar någon roll för allettan. Man är ett bra lag helt klart, men tror man kommer få det väldigt tufft bland de övriga lagen som kommer från östra och den norra serien i allettan senare. Man har blandat och gett för mycket under säsongen så det är svårt att sätta ett finger på var dem egentligen står. Till den här matchen kan vi dock som sagt konstatera att man inte har någonting speciellt att spela för. Tränaren har sagt att han är skyldig att ta ut bästa truppen som finns tillgänglig, men poängterar också att han kommer låta några spelare vara hemma och köra rehab. Med tanke på Hudiksvalls skadehistorik genom åren så tror jag heller inte att man riskerar att spela någon som känner sig halvkrasslig eller liknande. Ja, man kanske kommer åka ner med hyfsat ordinarie trupp, men räkna också med att de inte täcker skott i onödan. Hudik vann första matchen på deras egen hemmaplan med 5-2. Idag räknar jag med att det kan bli andra bullar.


Åkers är bättre än vad tabellen visar och idag tycker jag att man ska vara favoriter för att Hudik inte har någonting att spela för. Jag tycker verkligen att motivationen är en stor bidragande orsak till detta. Vill man ha ett bättre utgångsläge så är det tre poäng som gäller idag. Mitt spel blir alltså Åkers ML till oddset 1.84 hos Unibet. Insatsen landar på 8 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden